Top 8 jezivih horor filmova za vrištanje u Noći veštica

Film 31. okt. 202021:40 > 22:26
Podeli:
Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Horor nije baš svima omiljeni filmski žanr. Ipak, ima onih koji "se lože" na strah i vole da gledaju strašne scene, od kojih često ne možete ni da spavate. Ako spadate u grupu opisanih, onda je ova lista horor filmova idealna za Noć veštica.

INSIDIOUS – PODMUKAO

Ukoliko ne volite filmove o ukletim kućama jer smatrate da bi porodica trebala da što pre pobegne odatle, verovatno će vam se dopasti film „Insidious“. Zaplet filma zasniva se na porodici koja se useljava u novu kuću, gde počinju da se dešavaju čudne stvari, ali se ispostavlja da je njihov sin onaj koji je zaposednut.

POLTEGEIST – POLTERGAJST

„Poltergajst“ je još jedan film čiji je glavni akter porodica, kojoj su „čudna“ deca uništila život.  Da misterija bude veća, i za sam film se šuškalo da je uklet, jer su se mnoge užasne stvari desile glumcima i ekipi sa snimanja, uključujući ubistva, iznenadne smrti i prave egzorcizme.

BIRD BOXKUTIJA ZA PTICE

Ovaj film definitivno bi mogao da se računa kao kardio trening. Toliko je uzbudljiv i napet da će vam otkucaji srca barem jednom ući u sprint. „Kutija za ptice“ je trenutno verovatno najstresniji film na Netfliksu.
U pitanju je američki post-apokaliptični triler, koji je režirala Suzana Bir uz scenarij Erika Heiserera, a zasnovan na istoimenom romanu iz 2014. od Džoša Malermana. Film prati ženu koju glumi Sandra Bulok i par dece, koji moraju da putuju kroz šumu i niz reku sa povezom preko očiju kako bi izbegli natprirodne entitete koji uzrokuju samoubistvo ljudi koji ih vide.

THE SILENCE – TIŠINA

 

Ovaj apokaliptični film iz 2019. govori o bićima koja napadaju i ubijaju sve što pravi buku. Najverovatnije će vas naterati na to da šapućete danima nakon što ga odgledate.

Priča o porodici koja se bori da preživi u svetu koji terorizovan od strane smrtonosnih, iskonskih vrsta, koje su se decenijama množile u mračnim ogromnim podzemnim pećinskim sistema, i lovile samo uz pomoć svoga sluha. Dok porodica traži spas u udaljenom utočištu, gde mogu da dočekaju invaziju, počinju da se pitaju kakav će svet ostati iza njih …

THE RITUAL – RITUAL

„Ritual“ je zastrašujući film o grupi prijatelja koji imaju najstrašnije putovanje švedskim divljinama. Prestraviće vas, a takođe će vam dati i savršen izgovor da kažete “ne” svakom izletu na koji vas pozovu, do kraja svog života.

THE INVITATION – POZIV

Čovek prihvata poziv na raskošnu večeru koju organizuje njegova bivša žena. I, verovali ili ne, od tog momenta sve počinje da ide nizbrdo. Netfliks ovaj film opisuje kao „strašan, nasilan i pun sumnje“, a uz to su mu i kritike dobre.

CARRIE – KERI

Ovo je nešto kao horor film nad svim horor filmovima. Kultni film zasnovan je na knjizi Stivena Kinga (što je, samo po sebi, dovoljno da ga pogledate), a ujedno je i prvi film slavnog Džona Travolte.

SECRET OBSESSION – TAJNA OPSESIJA

 

Kada se Dženifer probudi sa amnezijom nakon traumatičnog napada, njen brižni muž vodi računa o njoj. Ipak, ona će uskoro shvatiti da je opasnost daleko od kraja. Ovaj film dobio je loše kritike, tako da možda nije sjajan, ali je strašan, a nekada je samo to važno.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.