Tejlor Svift ponovo dobila autorska prava za svoja dela

Showbiz 04. nov. 202010:02
Podeli:
Foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Verujemo da niste zaboravili dramu koju je Tejlor Svift mala sa bivšim menažerom Skuterom Braunom, koji je postao vlasnik njenih master snimaka, kada je kupio izdavačku kuću Big Machine, uprkos tome što je Svift u više navrata zatražila ponudu da kupi sopstvene pesme.

U praksi, ovo znači da sva prava na muziku koju je Svift stvarala imaju drugi ljudi.

PROČITAJTE JOŠ

Zbog toga je pevačica 2019. godine otkrila da će ponovo snimiti sve pesme sa prvih 5 albuma, kako bi konačno bile u njenom vlasništvu.

To pravo garantovano joj je ugovorom, u kome je pisalo da može da ponovo snima pesme nakon što prođe 5 godina od izdavanja albuma, što se dogodilo 1. novembra 2020. godine.

Svift sada može da snimi albume „Taylor Swift“, „Fearless“, „Speak Now“, „Red“ i „1989“. Kako bi opet snimila album „reputation“, moraće da sačeka 2022. godinu, pošto je taj album objavila 2017. godine.

„Razlog zbog kog želim da ponovo snimim moju muziku jeste taj što želim da ona nastavi da živi. Želim da bude u filmovima, želim da bude u reklamama. Ali, to želim samo ako je u mom vlasništvu,“ rekla je za Billboard prošle godine.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar