Sukob sa Madonom i Lejdi Di: Sve tajne života Eltona Džona

Showbiz 26. avg. 202014:13
Podeli:
Foto: EPA-EFE/Lewis Joly

Pop ikona Elton Džon, trenutno ima velikih okršaja na sudu sa svojom bivšom suprugom Renatom Blauel, zbog navoda njenih advokata da je ugrozio njenu privatnost i mentalno zdravlje, iznevši detalje njihovog braka u svojoj mega hit biografiji "Ja, Elton Džon". Sekvence u kojima govori o njenom pokušaju samoubistva, pasivnoj agresiji i paničnim napadima, tek su deo šokantne istine o životu velike muzičke legende.

On je u svojim memoarima pisao i o svom prijateljstvu sa princezom Dajanom, sukobu sa Madonom, zbog njene „suparnice“, pop zvezde Lejdi Gage, braku sa svojim sadašnjim partnerom, ali i o Džordžu Majklu.

PROČITAJTE JOŠ

Elton je naveo da je mnogo puta pokušavao da skrene pažnju Džordžu i da ga natera da se okane opijata.

„I zamerio mi je zbog toga što sam mu nagovestio da bi možda mogao malo da promeni život i da bi bio srećniji ako bi probao nešto drugo“, napisao je Elton u knjizi, dodavaši da je i sam nekada bio u kandžama narkomanije.

„Imao sam dve mogućnosti: ili da umrem ili da živim, i želeo sam da živim. Ali tu je razlika ako to želite, a jadni Džordž to nije želeo.“

On je u svojim memoarima opisao kako je Madona bila „zla i neljubazna“ prema Lejdi Gagi, a sve to samo zato što je Gagina pesma zaličila na njenu.

„Shvatam da je Gagin singl „Born This Way“ definitivno zvučao slično kao i Madonin hit singl „Express Yourself“, ali nisam shvatio zašto je Madona bila tako neljubazna i zla u celoj toj situaciji, umesto da to shvati kao kompliment. Posebno zato što tvrdi da se zauzima za žene“, napisao je on, a potom objasnio zašto joj se izvinio.

„Bio sam uznemiren i rekao sam poprilično užasne stvari o njoj na jednoj australijskoj televiziji. Možete zaključiti iz snimka da to nije bio deo intervjua, već da sam između snimanja pričao sa starim prijateljem. Uprkos tome, moje su reči završile na televiziji. No, ipak, nisam to smeo da kažem. Izvinio sam se .“

Rekao je i da je njegova majka bila sociopata, te da nikada nije prihvatila njegovog supruga Dejvida.

„Nikad nije volela mog supruga Dejvida i nije mogla da nas prihvati. Srećom nikad nije upoznala moju decu jer bi ih kritikovala kao i sve druge. Nije mogla da pronađe ništa lepo u stvarima. Ona je bila potpuni sociopata.“

Foto:EPA-EFE/WARREN TODA

Trenutak kada je upoznao princezu Dajanu

Bilo je to 1981. godine, neposredno pre nego se Dajana udala za princa Čarlsa. Našao se na rođendanskoj proslavi kraljevske porodice u Engleskoj, a veče je opisao kao „najtiši disko parti na svetu“.

„Tad se pojavila kraljica, noseći svoju torbicu u ruci. Prišla je i pitala može li da nam se pridruži. Dakle, sad sam pokušavao da plešem što je tiše moguće s princezom An i s kraljicom – koja je još uvijek držala svoju torbicu – dok je na toj, kako se čini, najtišoj disko zabavi na svetu muiku puštao Bil Halej. Potrudio sam se da napravim izraz lica koji bi sugerisao da je situacija u kojoj sam se našao sasvim normalno stanje stvari“, piše Elton Džon.

„A onda je u plesnu dvoranu ušla Dajana. Odmah smo kliknuli i proveli smo ostatak večeri plešući zajedno“, piše u knjizi.

Elton je u knjizi i druge članove kraljevske porodice pokušao da predstavi zanimljivima, pa je tako kraljicu okarakterisao kao urnebesno smešnu i jako zabavnu. On je rekao da je ona išamarala jednog od članova kraljevske porodice jer nije želeo da je posluša i povuče se u svoju sobu kako bi brinuo o sestri.

Kada se to završilo, kako kaže, ona ga je spazila i namignula mu, a potom otišla. Nakon toga, Elton Džon i princeza Dajana ostali su prijatleji dugi niz godina.

Foto: John Stillwell / PA Images / Profimedia

Svađa holivudskih zvezdi oko Dajane

„Otkad je poznajem, bila je fenomenalno društvo, najbolji gost na svakoj večeri, neverovatno indiskretna, prava tračerica: mogli ste je pitati bilo šta, a ona bi vam rekla. Ja sam Dajani bio prijateljski naklonjen i oduševila me, ali to je bilo ništa u poređenju s uticajem koji je imala na muškarce koji nisu gej opredeljenja. Činilo se da su muškarci u njenoj prisutnosti potpuno izgubili razum: bili su potpuno očarani. Dok sam radio na ‘Kralju lavova’, Džefri Katsenberg šef Diznija, došao je u Englesku. Dejvid Furniš – danas moj suprug – i ja priredili smo večeru za njega i njegovu ženu, a pitao sam ih postoji li neko koga silno žele da upoznaju. Rekli su kao iz topa: ‘princezu Dajanu’“, piše Elton Džon.

Na večeru je osim princeze Dajane, pozvao i pevača Džordža Majkla, scenaristu Ričarda Kurtista i njegovu suprugu Emu Fraud te glumce Ričarda Gira i Silvestera Stalonea.

„Razvila se neobična scena. Ričard Gir i Dajana su odmah kliknuli. U tom trenutku Dajana i Čarls su se već razišli, a Ričard je raskinuo vezu sa Sindi Kraford. Zajedno su sedeli ispred kamina, usredsređeni jedno na drugo u žustrom razgovoru“, priseća se Elton u knjizi.

Ipak, kako je dalje objasnio, njihovo prijateljstvo nije se dopalo Staloneu koji se razbesneo. Kako piše u knjizi, večera je bila poslužena, a Gira i Stalonea nije bilo na vidiku.

„Zamolio sam Davida da ih pronađe. Vratio se s obojicom, ali prebledeo kao krpa, rekao mi je da su se umalo fizički obračunali. Ispostavilo se da je pronašao Stalonea i Ričarda u hodniku kako se gurkaju, bilo je očigledno da su se za Dajanu odlučili izboriti šakama. Uspeo je da smiri situaciju jer se pravio da ne zna šta se dešava.“

Nakon večere Dajana i Gir su nastavili razgovor ispred kamina, a Stalone je pukao i odlučio da ode kući.

Ričard Gir
Ričard Gir Foto: EPA-EFE/WARREN TODA

Bulimija i HIV

Kako je Elton napisao u knjizi, kada je Dajana poginula, svetski mediji pisali su o „Dajaninom efektu“ , misleći na činjenicu da je promenila stavove javnosti prema kraljevskoj porodici, HIV-u, bulimiji i mentalnom zdravlju.

„Svaki put kad bih čuo tu frazu, razmišljao sam o toj noći. Definitivno je postojao i drugi Dajanin efekat: onaj koji je mogao dovesti holivudske zvezde do ivice tuče zbog nje, kao da su zaljubljeni tinejdžeri.“

Godinama posle Dajana i Elton održavali su prijateljstvo, sve dok se nisu razišli u mišljenjima oko zbirke portreta velikih fotografa pod nazivom “Rock And Royalty” koju je sastavio Đani Versaće. Prihod od zbirke bio je namenjen organizaciji za obolele od HIV-a, a princeza Dajana isprva je pristala da napiše predgovor.

Kako je Elton napisao u knjizi, pred sam kraj, Dajana se predomislila. On je napisao da smatra da su je na to naterali članovi kraljevske porodice koji nisu želeli da princeza piše predgovor za knjigu u kojoj se nalaze obnaženi muškarci.

„Rekla je da nije imala pojma o sadržaju zbirke, što jednostavno nije istina: Đani joj je sve pokazao i rekla je da je oduševljena. Napisao sam joj pismo i rekao joj koliko je novca organizacija izgubila zbog nje, podsetivši je da je videla zbirku pre nego je pristala. Pismo koje sam dobio nazad bilo je vrlo formalno i oštro: ‘Poštovani gospodine Džon…’. Bio sam besan na nju, ali i zabrinut“, piše Elton.

Ona i Elton nisu razgovorali sve do Đanijevog ubistva. Tada su se sreli na njegovoj sahrani, a kako Elton piše, prišla je, pitala ga kako je i da li je razgovarao sa Donatelom, Đanijevom sestrom.

Kako je Elton napisao, zajedno su otišli da se poslednji put pozdrave sa Đanijem, a kada su krenuli, paparaci su poludeli za Dajanom. Tada je nastala njihova famozna fotografija na kojoj se činilo da Dajana teši Eltona.

Istina je, kaže pevač, potpuno drugačija.

„Moj suprug David joj je ponudio žvake, a ona se nagla preko mene kako bi ih uzeča iz njegovog džepa“, napisao je u knjizi.

Dajanina smrt

„Jedne nedelje ujutru, pred kraj avgusta, mene i Davida je probudio zvuk faks mašine. David je ustao i doneo papir na kome je bila ručno pisana poruka od našeg prijatelja iz Londona. Napisao je „Jako mi je žao zbog tragičnih vesti koje čujem od jutros“. Mi tada nismo znali o čemu se radi. Brzo sam upalio TV i video Dajanu na svim vestima. Poginula je“, napisao je Elton.

Danima nakon, dobio je drugi poziv i upitan je da li želi da izmeni stihove svoje pesme „Candle in the wind“ , kako bi pesma bila puštena na Dajaninoj sahrani.

Kako kaže, imao je osećaj da je to “najveći nastup u njegovom životu”, jer ta četiri minuta koliko traje pesma, koja započinje stihovima “Zbogom, ružo Engleske, zauvek rasti u našim srcima”, bilo je u centru pažnje celog sveta.

Foto:EPA

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar