Foto: Printscreen/YouTube/Zorannah

Influenserka Zorana Jovanović, poznatija kao Zorannah, sa svojim pratiocima na Instagramu podelila je detalje iz privatnog života.

Zorannah je rešila da otvoreno govori na temu depresije i o napadima panike, sa kojima se bori i za koje uzima lekove koje joj je doktor prepisao.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ove sada lekove uzimam samo kada imam napad. Iskreno, to su jaki lekovi i ne želim da budem stondirana, uspavana i slično u svako doba dana. Pila sam druge lekove, koji su za depresiju, svakog dana, kao terapiju, oni ne uspavljuju i ne stvaraju zavisnost. Nažalost sa njima sam morala da prekinem, kada su napadi panike počeli češće da mi se dešavaju. Iskreno, život mi je bio mnogo bolji, kada sam bila na tim lekovima (antidepresiv je u pitanju). Tako da planiram da prestanem da pijem ove za anksioznost i vratim se njima. Jako je važno da lekove ne prepisujete sami sebi“, napisala je Zorana, pa otkrila još detalja:

„Niko ne može da zna unapred kada će dobiti napad panike, osim ako ih ne izmišlja. Jedino što možeš da znaš neke situacije u kojima si već bila trigerovana. Meni su se napadi desili na primer noću pre nego što zaspim ili kad vozim noću, a nema nigde nikoga na ulici.“

Zorana Jovanović, Zorannah
Foto: Instagram/zorannah

Jovanovićeva je ispričala i koji su fizički simptomi u trenutku kada dobije napad.

„Lupanje srca nenormalno jako, nervozan želudac i osećaj da ćeš se ugušiti tj da ne možeš da udahneš. Onda na sve to u nekom momentu mislim da ću se onesvestim, pa kako živim sama, pojavi se još veći strah jer znam da niko ne bi mogao ni da uđe. A ne bi ni znao da sam se srušila onda to prolongira još veći strah“, napisala je Zorana.

Zorana Jovanović, Zorannah
Foto: Instagram/zorannah

BONUS VIDEO: Kako je poznati jutjuber morao da puni svoj Tesla automobil na Jahorini a kako to radi u Beogradu