Na današnji dan pre četiri godine sahranjen je Šaban Šaulić, a prijatelji i porodica kralja narodne muzike su se danas okupili na Novom groblju kako bi održali pomen. 

Šabanov brat Hasan Dudić je za medije dao kratku izjavu u kojoj je opisao koliko mu nedostaje pokojni pevač i kompozitor.

PROČITAJTE JOŠ:

„Osećam se tužno, uspomene na brata ostaju, one su uvek u srcu i tako će biti dok sam živ. Ja ostatak života živim i za njega i mene. On je mene pazio i odgajao više nego moj otac, ja sam u njegovoj kući rođen i sa njim sam detinjstvo imao, i momkovanje i sve do ovih dana“, rekao je Hasan Dudić.

Porodica Šaulić je najavila da će danas u 18 sati izaći poslednja pesma pokojnog Šabana Šaulića koju je snimio pre nesrećnog događaja, a mi smo Hasana pitali da li je imao priliku da već čuje pesmu.

Hasan Dudić, Gordana Šaulić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Ima nekih pesama koje su su studiju ostajale, on snimi 12, pa izbaci 10 i možda je neka od tih pesama. Tako i ja snimim 14 pesama, a 8 ostavim“, objasnio je Hasan, a mi smo ga pitali kakvo sada ima mišljenje o Tučrinu Alsinu Leventu, koji je izazvao saobraćajnu nezgodu vozeći u alkoholisanom stanju i nedozvoljenom brzinom, a kažnjen je samo sa tri godine zatvora.

„To je jezivo, ne može gore da bude, to je bruka za čovečanstvo. To je bruka i tragedija da čovek dobije samo tri godine, voleo bih da ga sretnem dok sa živ i da mu presudim na moj način. Za svog brata bih iz ovih stopa poginuo“, rekao je Hasan.

Hasan Dudić, pomen Šabanu Šauliću Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Na pomenu se takođe našao i kompozitor Rade Vučković, koji je za medije dao kratku izjavu u kojoj je izrecitovao stihove koje je napisao za kralja narodne muzike Šabana Šaulića.

„Tamo gde se i prošao vidi se trag, ali tebe nema – ima te svuda. Šta je to što nas uvek vodi po nekim izrekama prema životu i zadnjiim stanicama života. Šta to može posle Boga tu čarobnu moć da ima, to muzika od života čini ljude besmrtnim“, izrecitovao je Rade Vučković, koji je napisao mnoge Šaulićeve hitove.

Rade Vučković pomen Šabanu Šauliću Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

BONUS VIDEO: 4 godine bez Šabana Šaulića – pomen na Novom groblju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar