Foto: Nemanja Jovanović/Filip Krainčanić/Nova.rs

Prošle godine su nas napustile mnoge neke od najvećih zvezda sa naših prostora.

Aki Rahimovski

Pevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski preminuo je 22. januara 2022. godine, a u tom trenutku imao je samo 67 godina.

PROČITAJTE JOŠ:

„‘Za malo nježnosti, na sve ću pristati, za malo nježnosti, da mogu zaspati’. Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1.2022. zauvek zaspao Aki Rahimovski“, pisalo je u objavi Parnog Valjka, a ceo Balkan se opraštao od legendarnog muzičara.

Samo dve godine pre smrti, Aki je dobio svoje treće dete.

Aki Rahimovski
Aki Rahimovski Foto:TANJUG/ TANJA VALIC

Gorica Nešović

Novinarka Gorica Nešović preminula je u 59. godini života nakon borbe sa dugom i teškom bolešću. Bila je simbol i duh Beograda, a reči koje je izgovarala iz malog radio aparata, ali i tekstovi koje je pisala, zauvek će ostati upamćeni u srcima svih onih koji su je rado slušali i čitali.

Dan nakon tužnog događaja, njen prijatelj i kolega Dragan Ilić posvetio joj je celu emisiju i puna četiri sata je pričao o njoj.

„Ovo će sada biti najteže. Treba da odjavim emisiju. Gorica je dosta pisala, ja sada ovo ne bih mogao da pročitam, poslednja njena priča se zove ‘Život’. Jako je teško da kažete kako da se završi program i sa kojom pesmom da ispratim Goricu. Jedan takav rastanak smo imali sa Vladom Divljanom. I on i Gorica nikad nisu hteli da pokazuju da im nije dobro, uvek su govorili da se dobro osećaju, a kada ih pitaš zašto neće da kažu istinu, uvek je bilo isto: ‘Da ne smaram’.“

„Znam da nas sluša i sa ovom pesmom završavam današnje buđenje. Ništa Goco, čujemo se u ponedeljak u šest“, završio je drhtavim glasom Ilić.

Gorica Nešović Foto: Zoran Lončarević

Milan Laća Radulović

Tekstopisac Milan Radulović Laća, sin pokojne Marine Tucaković i kompozitora Aleksandra Fute Radulovića, iznenada je preminuo u Tel Avivu. Njegovo telo je pronađeno na ulici, a još 12. decembra prijavljen je njegov nestanak. Sahranjen je nekoliko dana nakon što je njegovo telo pronađeno, i to u porodičnoj grobnici, pored Marine i svog brata Miloša, koji je preminuo 2008. godine.

Milan Radulović Laća Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Massimo Savić

Vest o smrti slavnog pevača rastužila je mnoge. Massimo je preminuo u Zagrebu, u 60. godini, nakon kratke i teške bolesti.

Ovi informaciju podelile su na društvenim mrežama njegova supruga Eni i ćerka Mirna.

„Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga sveta, u našim će dušama živeti večno; nasmejan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umetnosti. Zauvek ćemo biti tvoje cure. Eni i Mirna“, stoji u objavi.

Massimo Savić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Vidoje Ristović

Suprug Nikoline Pišek, Vidoje Ristović preminuo je iznenada u 44. godini u salonu za masažu, nakon čega su njegov otac Vitor i udovica bili u centru medijske pažnje zbog sukoba koji su se dešavali među njima.

Hemijsko-toksikološkom analizom utvrđeno je da je Ristović u trenutku smrti bio u stanju teške alkoholisanosti, sa 2.83 promila alkohola u krvi.

BONUS VIDEO: Masimo Savić Intervju