Milja Vujanović Foto: Printscreen/YouTube

Njena sudbina i danas izaziva jezu u mnogima.

Glumica Milja Vujanović važila je za jednu od najlepših žena bivše Jugslavije, a 1967. godine ponela je i titulu Mis Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon toga dobila je glavnu ulogu u filmu „Rani radovi“ Želimira Žilnika. Ovo ostvarenje dobilo je i Zlatnog medveda u Berlinu, a Milja je zapažene uloge ostvarila i u filmovima: „Bube u glavi“, „Neretva“, „Most“, „Sneg na usnama“, „Majka, sin, unuk, unuka“ i drugim.

Ona je veoma držala do obrazovanja, te je završila dva fakulteta, Dramsku akademiju i žurnalistiku. Često je bila obnažena u ostvarenjima koja je snimala, a jednom prilikom je izjavila i da „bolje izgleda gola nego obučena“.

Ipak, u jednom trenutku je odlučila da se povuče iz glume i posveti se astrologiji, te je dobila diplome svetski priznatih astroloških škola i postala „stručnjak za zvezdanu magiju“.

„Odluku da napustim film donela sam kada sam shvatila da tekstovi koje izgovaram nisu ono što bih ja u sličnim situacijama izgovarala. Astrologiju sam počela da proučavam pre trideset godina. I mada žalim za filmom, astrologiji sam ostala verna sve do danas. Uostalom, ne biramo mi profesiju, profesija bira nas“, objasnila je svojevremeno, a piše Noizz.

Posebnu pažnju skrenula je kada se udala za zvezdu Regulus i sebi dodala to kao drugo prezime.

Mada se više nije bavila glumom, ipak je bila prisutna u medijima: pisala je, gostovala u emisijama itd., a onda joj se 2000. godine dogodila tragedija.

Naime, njen tadašnji verenik Obrad Zejak pucao je u nju, a potom se prijavio za pokušaj ubistva.

Milja je neko vreme bila u komi, nakon koje je ostala paralizovana. Preminula je 4. juna 2005. godine u Beogradu, a poslednjih godina svog života posvetila se pisanju knjiga.

BONUS VIDEO: Milena Vasić glumica o Budvi i nudizmu

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar