Toma Zdravković Foto: Printscreen/Youtube

Legendarni pevač Toma Zdravković rođen je na današnji dan, 20. novembra 1938. godine u selu Pečenjevce kod Leskovca.

PROČITAJTE JOŠ

„Zar mi nisi ljubav bila, zašto si me ostavila na taj divni dan, zar sa društvom da proslavim ljubav svoju zaboravim ovaj rođendan“, stihovi su Tomine pesme „Rođendan bez tebe“, koju njegova supruga Gordana pevuši svake godine na dan njegovog rođenja. Ali, i danas i ta pesma budi porodične uspomene jer bi Zdravković danas obeležio 83. rođendan da je među živima.

Iza njega su ostale brojne pesme koje čuvaju uspomenu na ovog čoveka. U septembru ove godine navršavalo se 30 godina od njegove smrti i tada je prikazan film „Toma“ o njegovom životu.

Najlepša sećanja na Tomu ipak čuva njegova supruga Gordana koja je istakla da je Toma oživeo kroz film, a nakon premijere otkrila je mnoge nepoznate detalje iz njegovog života.

Toma i Gordana su se upoznali u Kanadi, gde su dobili i sina Aleksandra. Sada je Goca otkrila zbog čega se Zdravković zapravo iz Srbije preselio u Kanadu.

„Ne mogu da izdvojim nijedno sećanje. Sva su lepa. Čitav moj život sa njim je jedno lepo sećanje i jedna lepa uspomena“, rekla je Gordana nedavno za Nova.rs.

Ona kaže da je odgledala film o svom suprugu, te da je gledajući ga plakala.

„Pogledala sam ga i jako je emotivan. Meni je probudio sve emocije. Svi su plakali, pa normalno i ja. I srećna sam i tužna. Sve emocije su mi se pomešale“, rekla je ona.

BONUS VIDEO: Supruga Tome Zdravkovića za Nova.rs

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.