Šta bih kuvala, šta bih večeras pevala: Ovako se Bekuta priseća Mrke

Sudbine 23. maj. 202213:58 > 14:00
Podeli:
Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Popularna pevačica, povodom šest meseci od smrti svog partnera, posvetila mu je potresne reči na Instagramu, uz jednu od zajedničkih fotografija nastalih u prošlosti.

„Danas je Milutinov 80. rođendan. Ne mogu da ne zamišljam kako bi današnji dan izgledao da je bilo još samo malo sreće i vremena. Šta bih kuvala, šta bih večeras pevala, bismo li bili nervozni i u koju bi kafanu pozvali sve njegove prijatelje. U koju kafanu bi mogli svi da stanemo? Prošlo je skoro šest meseci otkako je otišao i svaki je dan dug kao godina. Ne volim da patetišem, pa ću ovu objavu da posvetim slavljenju njegovog života; njegovog plodnog, srećnog i ispunjenog života u kojem je stekao desetine prijatelja, izgradio desetine mostova, učinio bezbroj dela ljubavi i čovečnosti. I ništa od tog nije učinio da bi jednog dana bio u carstvu nebeskom, kako to, možda, rade veliki vernici. Sve dobro što je učinio Milutin učinio je zato što je to bilo u njegovoj prirodi – ne očekujući nikakvu nagradu u ovom životu, a ni posle njega. Beskrajno sam tužna ovog dana, ali sam beskrajno ponosna što sam s njim delila život, učila od njega, i kako je često govorio, činila ga srećnim. Najdraži moj, leti. Raduj se. Ja verujem i znam da si dobio nagradu za svako delo ljubavi koje si učinio“, napisala je Bekuta.

Prošlo je tačno šest meseci otkako nas je napustio Milutin Mrkonjić, političar.

Nekadašnji ministar za infrastrukturu i saobraćaj, počasni predsednik SPS i poslanik te stranke u Skupštini Srbije Milutin Mrkonjić preminuo je Beogradu 27. novembra u 80. godini.

Bekuta mu je posvetila i čitulju u novinama.

„Odlskom voljenih shvatamo da vreme ne leči sve i da postoje boli koje s vremenom postaju samo jače. Prošlo je šest tužnih, praznih, tihih i bezbrojnih meseci bez tebe, voljeni. Nedostaješ na početku dana, nedostaješ za ručkom, nedostaješ kada se završe večernje vesti i nema ko da ih prokomentariše“, piše u čitulji.

„Danas, 23. maja, napunio bi 80 godina i nemoguće je ne zamišljati kako bi izgledao današnji dan da si pored nas. Zauvek si u mojim pesmama, mislima, snovima, molitvama i razgovorima. Leti i raduj se, tvoja Ana“, piše dodatno.

BONUS VIDEO: Ana Bekuta stiže na pomen Mrkonjiću

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.