Britani Marfi Foto: Old Boy's Club / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Smrt glumice Britani Marfi je 2009. godine potresla svet, a više od 13 godina kasnije je velika misterija.

Britani Marfi bila je popularna i, od strane publike, veoma voljena.

PROČITAJTE JOŠ:

I dan-danas je svi pamte po ulogama u filmovima „Devojke s Beverli Hilsa“, „8 milja“ i „Upravo venčani“ i drugim.

Američka glumica i pevačica Britani Marfi umrla je 20.decembra 2009. godine u 32. godini, pod nerazjašnjenim okolnostima, a godinama kasnije nizale su se razne teorije o njenoj smrti.

Ona je bila udata za Sajmona Modžeka. On i njema majka pozvali su hitnu pomoć, jer su je pronašli u kupatilu bez svesti, a oni su ustanovili smrt. Tada je rečeno da je preminula od posledica srčanog udara.

Međutim, nalazi autopsije su pokazali da je smrt usledila zbog kombinacije upale pluća, anemije i predoziranosti lekovima.

Nakon toga su mnogi sumnjali da je reč o ubistvu u koje je umešan njen muž.

Britani Marfi i Simon Monjack Foto: Dave Allocca / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ipak, jedna stvar je najviše šokirala.

Njen suprug preminuo je samo šest meseci kasnije, a navedeno je da umro zbog istih komplikacija, odnosno anemije i upale pluća.

Baš zbog ovoga su počele da se nižu razne teorije, ali i sumnje da je smrt ovog para bila slučajna.

Britanin polubrat Toni Bertoloti otkrio je da veruje da je Mondžek odgovoran za njenu smrt.

Otac poznate glumice rekao je da je takođe smatra da je u pitanju ubistvo, a njegova teorija bila je da ju je ubila ili majka ili vlada, zbog nekih informacija, koje je on tvrdio da je Britani znala.

U glumičinoj sobi pronađeno je čak 90 praznih pakovanja raznih lekova, imala je upalu pluća, a jedva je disala zbog upale pluća, što je mnogima bilo veoma čudno.

Britani Marfi Foto: Sthanlee B. Mirador / PictureLux / Hollywood Archive / Profimedia

Kako je Sajmon preminuo samo šest meseci kasnije iz istih razloga, stručnjaci su tvrdili da nije nemoguće da se ovako nešto desi, ali je užasno retko.

Baš iz tog razloga sumjalo se da je kuća u kojoj su stanovali bila nebezbedna, odnosno da je u njoj bilo otrovnih materija. Britanina majka je zbog toga podigla tužbu, jer je tvrdila da nikada nije dobila nalaze da li je kuća bila bezbedna za stanovanje.

Jedna od popularnih teorija je i ta da je glumica bila otrovana otrovom za pacove.

Britani Marfi Foto: Revolution Studios / Entertainment Pictures / Profimedia

Slučaj nikada do kraja nije rasvetljen. Zaključak patologa bio je da je smrt bila slučajna, ali da je mogla da se spreči odlaskom u bolnicu.

Britanin otac Anđelo Bertoloti je sve do svoje smrti 2019. pokušavao da rasvetli smrt ćerke, sada je to nastavio da radi njen polubrat, a oboje su smatrali da je u pitanju ubistvo.

BONUS VIDEO: 25 godina od ubistva legendarnog muzičara

Komentari

Svi komentari (0)