Saša Matić i Dejan Matić Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Saša i Dejan Matić rođeni su kao blizanci prevremeno, a zbog jedne greške ostali su slepi.

Pevači Saša i Dejan Matić obeležili su velikim delom našu muzičku scenu, ostvarili su uspešne karijere u kojima su snimili veliki broj hitova koje će publika pamtiti.

PROČITAJTE JOŠ:

Iako su kao mali oslepeli, ovaj problem nije ih sprečio da postanu velike zvezde.

Poznato je da blizanačke trudnoće nekada znaju da budu rizične, pa su tako Saša i Dejan rođeni u šestom mesecu.

Međutim, ono što je malo poznato, njih dvojica po rođenju nisu imali nikakvih problema sa vidom. Ali, prerano rođenje podrazumeva i boravak deteta u inkubatoru. Tako su naši pevači nakon rođenja u Bihaću prebačeni u bolnicu u Zagrebu, gde su bili u inkubatorima.

Nažalost, samo nekoliko dana kasnije došlo je do izvesnih problema i obojica su ostali slepi. Iako nije poznato šta se tačno dogodilo, pretpostavlja se da je u pitanju bila greška medicinske sestre zbog koje su braća ostali bez vida.

„To je nepažnja. Sada, koga… Nisam nešto detaljisao i raspitivao se čija. Da li je lekar, da li je medicinska sestra, nisam ulazio u to. Bilo je to rođenje pre vremena. A, da je bila nepažnja, bila je“, rekao je Dejan jednom prilikom za medije.

Govorilo se i o tome da postoji mogućnost da se pevačima povrati vid uz određene intervencije. Spekulisalo se da veće šanse za to ima Saša, koji solidarušući se sa bratom nije želeo da se podvrgne ovoj operaciji.

Međutim, on je to demantovao svojevremeno.

„Ma ne, to je bezveze priča. Oni su hteli na nama da rade nekakve eksperimente. To nisu dozvolili roditelji, a ni mi. Ja tako ne volim što se godinama priča o toj temi, da vi nemate pojma. Dve najgore teme, one koje najmanje volim su: da li sam u svađi sa bratom i šta je bilo sa mojim vidom.“, rekao je Saša, te dodao:

„Moji prijatelji i ljudi koju su sa mnom u stalnom kontaktu znaju kako ja živim i znaju da ovaj život volim najviše na svetu. Da li sam se ja lečio i kod koga sam se lečio, to je moja privatna stvar. Ima jedna priča kada je jedan moj prijatelj nazvao taksi, a oni su ga pitali: ‘U kom pravcu idete?’, a on je rekao: ‘Koga to zanima osim mene?“.

BONUS VIDEO: Saša Matić pokorio Kopaonik

Komentari

Svi komentari (0)