Foto: EPA/GIAN EHRENZELLER

Popularna pevačica tereti se za utaju poreza iz 2018. godine.

Nadležni španski sudija odobrio je danas suđenje kolumbijskoj pevačici Šakiri koja je optužena za utaju poreza, kako prenosi AP.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako se navodi, dobitnica prestižne „Gremi“ nagrade tereti se da 2018. godine nije platila 14.5 miliona evra poreza na zaradu koju je ostvarila u vremenskom periodu od 2012. do 2014. godine. Danas je sud u toj zemlji doneo odluku da će svetska zvezda ipak morati da iznese odbranu zbog ove utaje poreza.

Ukoliko bude proglašena krivom, preti joj kazna od osam godina zatvora i ogromna novčana kazna.

Pevačica je prethodno odbacila optužbe i tada ponuđenu nagodbu sa tužilaštvom, pa se odlučila za sudski proces. Firma za odnose sa javnošću koja zastupa planetarno popularnu pevačicu saopštila je da je ona već platila sve što je dugovala, kao i dodatnih tri miliona evra na ime kamate, navodi AP.
Datum početka suđenja još uvek nije određen.

Iako je njeno zvanično prebivalište na Bahamima, tužioci u Barseloni tvrde da je više od polovine tog vremena provela u Španiji i da je trebalo da plati porez u toj zemlji.

Šakira je sa Španijom povezana od kada je bila u vezi sa fudbalerom Pikeom. Par je sa dvoje dece živeo u Barseloni, ali je nedavno prekinuo desetogodišnju vezu.

Podsetimo, Španija se zbog neplaćanja poreza tokom proteklih godina obračunavala i sa fudbalskim zvezdama Lionelom Mesijem i Kristijanom Ronaldom.

BONUS VIDEO: Top 5 najlepših prirodnih pevačica

Komentari

Svi komentari (0)