Pevačica Merima Njegomir, koja je preminula 20. novembra, sahranjena je danas u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju, uz zvuke svojih pesama "Što je lepo kad se neko voli" i "Zbog tebe nikom ne dam da me voli".

Na ukopu Merime Njegomir svirao je harmonikaš Aca Sofronijević uz orkestar tamburaša.

Deca Merime Njegomir Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Niko neće nikad pevati kao ona. Mnogo je volela te pesme“, jedva je izgovorila Merimina ćerka Ljubica, dok je u suzama držala majčinu sliku.

Neutešna ćerka estradne umetnice, teško je podnela smrt majke, a sve vreme tokom opela nju su pridržavali, dok je ona neutešno plakala.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Nakon opela, kada je kovčeg s posmrtnim ostacima preminule pevačice iznesen iz crkve Svetog Nikole, njena ćerka se skrhana od bola naslonila na kovčeg.

Na sharanu pevačice Merime Njegomir došao je i Srđan Đoković, otac našeg najboljeg tenisera svih vremena, Novaka Đokovića.

Pored Srđana Đokovića, na poslednji ispraćaj pevačice stigao je i predsednik Skuštine Srbije, Ivica Dačić, koji je došao u pratnji obezbeđenja, a u rukama je nosio ogroman venac koji je na sebi imao posvetu porodice Dačić.

Ispred crkve Svetog Nikole na Novom groblju, gde će biti održano opelo, postavljen je kovčeg s posmrtnim ostacima Merime Njegomir, a porodica prima saučešće.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

#related-news_1

Merima Njegomir biće sahranjena pored Džeja Ramadanovskog u Aleji zaslužnih građana.

Među onima koji su došli da upute poslednji pozdrav preminuloj pevačici su i Ana Bekuta, Čedomir Jovanović, Gordana Lazarević, udovice nedavno preminulih pevača Marinka Rokvića i Predraga Živkovića Tozovca, pevačica Stojana Bodiroža Ćana, Dragan Kojić Keba, Olivera Kovačević, Ivan Milinković, Mirko Kodić…

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Pevačica Goca Lazarević je tokom izjavljivanja saučešća porodici jecala na sav glas.

Foto: Nova.rs/Video

Ćerke Ljubica, Jelena i Milica i sin Marko neutešni su zbog smrti majke, a pored kovčega stoji venac od crvenih ruža na kome stoji posveta: „Što je lepo kad se neko voli, a duša boli. Zauvek tvoja deca i unuci“, piše na vencu.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Tu je i venac s belim ružama, koji je stigao od pevačicinih sestara, a u posveti stoji „Poslednji pozdrav sestri“.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, danas je u 11 sati održana komemoracije Merimi Njegomir u Kamenoj sali Radio Beograda, a među govornicima su bili Ana Bekuta, Svetlana Bojković, Olivera Kovačevi, Bora Dugić…

Merima Njegomir preminula je 20. novembra usled kratke i teške bolesti, a iza sebe je ostavila na stotine hitova, nagrada i 25 albuma.

Bonus video

Komemoracija Merimi Njegomir

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)