Foto: Printscreen/Terminator 2 Judgment Day

Glumac Erl Boen preminuo je u 81. godini, a vest o smrti objavila je njegova porodica.

Erl, najpoznatiji po ulozi u filmu Terminator, preminuo je na Havajima, a njegovi najbliži nisu želeli da govore o uzrocima smrti, prenosi TMZ.

PROČITAJTE JOŠ:

Rođen 8. avgusta 1941. godine, Boen je tokom svoje karijere igrao brojne uloge. Godine 1984. dobio je svoju najzapaženiju ulogu, doktora Silbermana u „Terminatoru“ redtielja Džejmsa Kamerona, sa Arnoldom Švarcenegerom, Lindom Hamilton i Majklom Binom u glavnim ulogama. Ponovio je ulogu u „Terminatoru 2: Sudnji dan“ (1991) i „Terminatoru 3: Uspon mašina“ (2003).

Jedna od njegovih nezaboravnih scena u prvom „Terminatoru“ jeste kada Kajla Risa, borca za slobodu iz budućnosti za koga je psiholog verovao da pati od paranoičnih zabluda, kojeg je glumio Majkl Bin.

Boen je druge uloge ostvario u ostvarenjima“Bitka iza zvezda“, „Čovek sa dva mozga“, „Vanzemaljska nacija“, „Goli pištolj 3 1/3: Poslednja uvreda“, „Sijuks Siti“, „Saputnik“, „Biti ili ne biti“, „Hodaj kao čovek“ i „Princ“.

Nakon što se povukao iz filmske glume 2003. godine, nastavio je da radi kao glasovni glumac na radiju, animiranim serijama i video igricama.

Iza sebe ostavio je suprugu Keti.

BONUS VIDEO: TOP 5 domaćih glumaca koji su uspeli u inostranstvu

Komentari

Svi komentari (0)