Foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kristin Mekvi, klavijaturistkinja i pevačica Flitvud Meka, preminula je u 79. godini.

Vest o njenoj smrti objavili su članovi porodice.

PROČITAJTE JOŠ:

„U ime porodice Kristin Mekvi, teška srca vas obaveštavamo o Kristininoj smrti. Preminula je mirno u bolnici jutros, u sredu, 30. novembra 2022. godine, nakon kratke bolesti. Bila je u društvu svoje porodice. Ljubazno vas molimo da poštujete privatnost porodice u ovom izuzetno bolnom trenutku i želimo da svi čuvaju Kristin u svojim srcima i sećaju se života neverovatnog ljudskog bića i poštovanog muzičara koji je bio univerzalno voljen“, stoji u saopštenju porodice.

Flitvud Mek je britansko-američki rok bend, osnovan u Londonu 1967. godine. Ovaj sastav prodao je više od 100 miliona ploča širom sveta, što ih čini jednom od najuspešnijih grupa 70-ih i 80-ih godina. Bend su činili Mik Fleetvood, Kristin i Džon MekVi, kao i Lindsi Bakingham i Stevi Niks. U toku višedecenijske karijere snimili su veliki broj planetarno popularnih pesama, među kojima su „Dreams“, „Go Your Own Way“, „Everywhere“, kao i mnoge druge. „Rumours“, objavljen 1977. godine, postao je jedan od najprodavanijih albuma svih vremena i na njemu se se nalazili hitovi kao što su Second Hand News i You Make Loving Fun. Uz nekoliko multiplatinastih numera, ploča je prodata u više od 40 miliona primeraka širom sveta, podseća „Gardijan“.

Bend je odao počast kantautorki Mekvi nakon vesti o njenoj smrti:

„Nema reči da opišemo našu tugu zbog smrti Kristin Mekvi. Bila je zaista jedinstvena, posebna i talentovana preko svake mere. Ona je bila najbolji muzičar koji je neko mogao da ima u svom bendu i najbolji prijatelj koji je neko mogao da ima u svom životu. Bili smo tako srećni što smo je imali u našim životima. Pojedinačno i zajedno, duboko smo cenili Kristin i zahvalni smo na neverovatnim uspomenama koje imamo. Ona će jako nedostajati.“

BONUS VIDEO: Fredi Merkjuri godišnjica smrti rok legende

Komentari

Svi komentari (1)