Stanojka Mitrović Ćana Foto:Srceenshot/Youtube/RTS Ordinacija - Zvanični kanal

Stanojka Mitrović Ćana otvoreno je govorila o borbi sa karcinomom dojke.

Kako je pevačica ispričala, čista intuicija je „naterala“ da ode na pregled bez ikakvih simptoma.

PROČITAJTE JOŠ:

Ćana je istakla da nije imala nikakve genetske predispozicije za ovu opaku bolest.

„Spremala se za godišnji odmor i kao da sam čula neki eho koji mi je govorio: ‘Idi i uradi mamografiju’. Ništa pre toga nisam napipala. Tumor se inače nalazio na skrovitom mestu, ispod, a imala sam velike grudi i bilo bi nemoguće ga napipati i da sam probala“, ispričala je Ćana i dodala da čvrsto veruje u intuiciju, pa kad god je imala neki osećaj, uvek ga je poslušala.

Jedna rečenica bila je dovoljna da pevačicu ohrabri da se nosi sa teškom bolešću.

„Kada je krenula da me pregleda, ja je gledam u lice i u jednom trenutku vidim da je slegla ramenima. Kaže: ‘Evo ga! Pogledaj i prekrsti se, na vreme si došla.’ I ta rečenica me je nosila kroz i operativni i postoperativni period“, rekla je pevačica o volji za borbom koju joj je ulila doktorka.

„Božjom milošću sam se na vreme obratila lekaru. Svi su me hrabrili, a i samu sebe sam ubedila da će sve biti u redu. Drugi problem koji sam imala jeste stafilokok koji sam dva meseca pokušavala da izbacim, ali nijedan lek nije mogao da pomogne. Na kraju sam morala na operaciju, da se bakterija iščisti iz organizma“, ispričala je Ćana za RTS.

Nakon što je prošla sve teške faze zbog ove bolesti, seća se posebno jedne rečenice.

„I danas mi odzvanjaju reči lekara kada su me probudili nakon operacije: ‘Dušo, ti si od danas zdrav čovek'“, rekla je Ćana svojevremeno.

BONUS VIDEO: Nada Obrić Jedva sam čekala nagradu za životno delo

Komentari

Svi komentari (0)