Nebojša Glogovac Foto: Zoran Lončarević
Nebojša Glogovac Foto: Zoran Lončarević

Iza sebe je ostavio troje dece.

Pre tačno pet godina napustio nas je proslavljeni glumac Nebojša Glogovac.

PROČITAJTE JOŠ:

U 47. godini života preminuo je od teškog oblika karcinoma pluća. Naime, dramski umetnik je u decembru 2017. godine saznao za oboljenje, ali je u pitanju bio tip karcinoma kod kojeg s metastaze pojavljuju već sa prvim simtomima.

Pomoć je potražio na jednoj klinici u Nemačkoj, gde se analize rade pet dana, ali mu je već trećeg saopšteno da neće moći da se izleči. Nakon što se vratio u Srbiju, odlučio je da preostalo vreme provede sa svoje troje dece, ćerkom Sunčicom i sinovima Milošem i Gavrilom.

Samo par meseci nakon što je saznao da je bolestan, objavljena je vest da je jedan od omiljenih domaćih glumaca preminuo.

Nebojša Glogovac Foto: Zoran Lončarević
Nebojša Glogovac Foto: Zoran Lončarević

„To je bilo nekoliko sati pred Nebojšinu smrt. Tog popodneva, tog četvrtka, on je bio podosta u lošem stanju. Trebalo je da primi i drugu hemioterapiju. Uz njega je bila njegova supruga Milica. Ona je bila stalno sa njim. Sve vreme. I ja sam bio sa njim. Smestili smo ga u krevet i nismo tada mnogo pričali. Sestre su mu priključile terapiju i ja sam otišao. Oko osam uveče Milica nam se javila. Kaže nam: ‘Dobro je podneo terapiju, čak se i šalio sa mnom…’ U petak oko dva po ponoći… Bolest je bila jača. Nagla. Za mesec dana ga nam je uzela“, ispričao je Nebojšin otac.

Komemoracija je održana 12. februara u velikoj sali Jugoslovenskog dramskog pozozrišta, dok je sahrana održana dva dana kasnije na Novom groblju u Beogradu, a prisustvovalo je nekoliko hiljada ljudi.

BONUS VIDEO: Poznate ličnosti na sahrani Kornelija Kovača na beogradskom Novom groblju

Komentari

Svi komentari (0)