Doli Parton Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Popularna pevačica imala je trnovit put do zvezda i teško odrastanje koje joj je ipak ostalo u najlepšem sećanju.

Doli Parton decenijama je gradila svoj jedinstveni stil na muzičkoj sceni gde je prepoznatljiva po širokom osmehu.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, iza vedrine popularne pevačice koja se uvek i svuda pojavljuje nasmejana, krije se teška životna priča.

Doli Parton je poznata kao veliki humanitarac, upravo zato što je i sama na svojoj koži osetila težinu života i veliko siromaštvo.

Naime, pevačica je rođena u porodici koja je imala jedanaestoro dece. Doli je odrastala u okuženju u kojem roditelji nisu mogli da se svima posvete, pa je svako dete je imalo mlađeg brata ili sestru o kojem je moralo da brine. Tako je Doli imala tu odgovornost da se stara o svom bratu Leriju, kada je imala samo 9 godina.

„Moja majka je govorila: ‘Ovo će biti tvoja beba’. To je značilo da morate dodatno da vodite računa o tome. Morate ustati zbog njega noću i da ga ljuljate dok ponovo ne zaspi“, ispričala je svojevremeno Doli.

FotoEPA/EFEJOE CASTRO AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Međutim, samo četiri dana posle rođenja njen brat je preminuo, a od ovog gubitka Doli se nikad nije oporavila.

Pevačici su posebno ostale urezane u sećanju duge zime, a kako je jednom prilikom ispričala, sneg je ulazio kroz pukotine u njihovu porodičnu kuću.

„Tata nam nije dozvolio da ustanemo dok ne zapali vatru. Sećam se da smo govorili: ‘Tata, da li je vatra vruća?’“, rekla je jednom prilikom Doli, piše „Stil“.

Kako je pevačica jednom otkrila, po nekoliko braće i sestara spavalo je zajedno u krevetu, a mokraća je nekada bila jedini način da se zagreju.

„To je bila jedina topla stvar koju smo znali u zimskom periodu. Bilo je skoro zadovoljstvo popišati se jer je bilo tako hladno. Ako držite vazduh ispod pokrivača, mokraća se ne ohladi tako brzo“, rekla je Parton.

Iako nisu imali normalne uslove za život, svakog dana su morali da se kupaju jer su istu garderobu nosili potom u školu.

„Morala sam da se kupam svake noći da bih bila čista, jer su deca piškila na mene svake noći“, prisetila se Doli.

Iako su živeli u velikom siromaštvu, popularnoj pevačici je detinjstvo ipak ostalo u najlepšem sećanju. Kako je jednom prilikom istakla, od svoje manke naučila je da ceni ono što ima u životu i maksimalno iskoristi ono što poseduje.

Foto:EPA-EFE/NINA PROMMER

Govoreći o ocu Robertu, koji je bio nepismen, istakla je da je bio jedna od najinteligentnijih ljudi koje je ikada upoznala.

Već sa 10 godina počela je da pokazuje svoje pevačke veštine u emisijama, a nakon srednje škole otišla je u Nešvil i izgradila uspešnu karijeru. Godinama važi za inspiraciju ženama, kao i osoba koja zrači pozitivnom energijom i u osmoj deceniji.

„Jednostavno se nikada nisam osećala neprikladno, jer sam uvek bila samo svoja i zadovoljna sa onim što jesam. Prihvatam svakog takvog kakav je. Ja nisam osoba koja osuđuje. Volim sve. Stvarno“, govorila je svojevremeno Doli Parton.

BONUS VIDEO: TOP 5 najlepših holivudskih glumica koje su potpuno prirodne

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar