Foto:EPA-EFE/NINA PROMMER

Zvezda kantri muzike Doli Parton primila je Bezosovu nagradu za hrabrost i uljudnost vrednu 100 miliona dolara, koju milijarder Džef Bezos, osnivač Amazona, dodeljuje aktivistima, filantropima i humanitarcima koji "hrabro traže rešenja" aktuelnih svetskih problema.

Bezos, koji je takođe vlasnik svemirske firme Blue Origin, najavio je nagradu u petak zajedno sa svojom dugogodišnjom partnerkom, voditeljkom vesti Loren Sančes, koja je na Instagramu napisala da je Parton „žena koja daje srcem i vodi se ljubavlju i saosećanjem u svakom aspektu svog posla“.

PROČITAJTE JOŠ

„Jedva čekamo da vidimo sve dobro što će učiniti s ovom nagradom od 100 miliona dolara“, rekla je.

Parton je u video insertu ceremonije objavljenom na internetu rekla: „Uh! Jeste li rekli 100 miliona dolara?“

„Mislim da bi ljudi koji su u mogućnosti da pomognu trebalo da stave svoj novac tamo gde im je srce. Daću sve od sebe da s tim novcem učinim dobre stvari“, rekla je.

Doli Parton (76), kantri, gospel i pop pevačica i autorka koja je tokom višedecenijske karijere objavila brojne hitove poput „I Will Always Love You“ i „Jolene“- ističe se i svojim filantropskim aktivnostima.

Ona je donirala milion dolara Medicinskom centru Univerziteta Vanderbilt kako bi pomogla u razvoju vakcina tokom pandemije kovida-19. Takođe je osnovala niz dobrotvornih udruženja, uključujući Dollywood Foundation koja se fokusira na obrazovanje, kao i na smanjenje siromaštva.

BONUS VIDEO: Madona: Pop ikona koja se upisala u Ginisovu knjigu rekorda 

 

Komentari

Svi komentari (0)