Foto: Zoran Lončarević, Dragan Mujan/Nova.rs

Profesor Fakulteta dramskih umetnosti i slavni glumac Dragan Petrović Pele otkrio je detalje poslednjeg razgovora sa kolegom Nebojšom Glogovcem.

„Meni je žao što se on i ja nismo bolje upoznali. Poznavali smo se, šalili smo se, on na moj, ja na njegov račun. Uvek sam se radovao kada ga sretnem. Čuli smo se na manje od nedelju dana pre nego što je preminuo. Taj razgovor me je posebno dirnuo. Kada sam čuo da je bolestan i da je u ozbiljnom zdravstvenom stanju pozvao sam ga telefonom“, započeo je Pele.

Kako kaže, Glogovac je tada razgovarao u svom stilu i zvučao je vitalno, kao da se ne suočava sa teškom bolešću.

PROČITAJTE JOŠ:

„Rekao sam mu: ‘Ajde, nemoj da se foliraš, šta se izležavaš. Ti si Glogovac, ti si glog, jak, žilav… nemoj tu da mi se maziš’. Primetio sam u njegovom glasu nešto. To je ono kad neko napravi pauzu, a vi imate osećaj da su mu krenule suze. To mi je ostalo u sećanju, zapamtio sam taj momenat. Kao da je preispitivao sebe. A nije bilo potrebe, on je bio čista duša, bio je dobar čovek. Velika glimačka pojava i zaista dobar čovek. Koliko je malo dobrih ljudi, je l’ da? On je bio poseban u svakom smislu, i kao čovek i kao umetnik. Tako vam je to, po pravilu dobri ljudi odlaze pre nekih drugih ljudi. Ali, ostaje sećanje“, ispričao je Dragan Petrović Pele za „Balkan info“.

Podsetimo, Nebojša Glogovac preminuo je 9. februara 2018. godine.

Rođen je 1969. godine u Trebinju, ali se još pre polaska u školu preselio u Pančevo. Studirao je filozofiju, a posle nekoliko godina se predomislio i upisao glumu u klasi profesora Vladimira Jevtovića, u generaciji sa Natašom Ninković, Vojinom Ćetkovićem i Sergejem Trifunovićem.

Karijeru je započeo na televiziji, ulogama u serijama „Bolji život“ i „Raj“. Filmska publika upoznala ga je i zavolela u ostvarenjima „Ubistvo s predumišljajem“ i „Do koske“. Usledile su uloge koje će se uvek pamtiti u filmovima „Bure baruta“, „Spasilac“, „Ranjena zemlja“, „Nebeska udica“, zatim komediji „Munje“, hororu „TT sindrom“, kao i u mnogim drugim ostvarenjima.

BONUS VIDEO: TOP 5 najlepših srpskih glumaca starijih od 35

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar