Šeron Tejt Foto: Globe Photos / Zuma Press / Profimedia

Plenila je lepotom, bila hipi ikona i jedna od najpoznatijih glumica šezdesetih godina.

Šeron Tejt je iznenada ubijena 8. avgust 1969. godine, a ovaj zločin su izvršili članovi kulta „Porodica“ Čarlsa Mensona na Beverli Hils.

PROČITAJTE JOŠ

Holivudska zvezda je tada imala 26 godine, a važila je za jednu od najlepših žena filmske industrije. Mlada glumica je bila supruga mladog reditelja Romana Polanskog, a bila je na samo dve nedelje od porođaja.

Međutim, ozloglašeni kult je presreo mladu zvezdu, a obdukcijom je utvrđeno da je zadobila čak 16 uboda nožem.

Šeron Tejt rođena je 24. januara 1943. godine u Dalasu i odmalena je plenila svojom lepotom, pa je prvu titulu misice je dobila već sa šest meseci.

Karijeru je započela kao model, a odatle je prešla u glumice. Prvu glavnu ulogu Šeron je odigrala u filmu „Eye of the Devil“, kada je produkcija koja je radila film ostala zapanjena njenom lepotom i glumačkim talentom. Odlučeno je da će zajedno sa filmom biti prikazan i dokumentarac „All eyes on Sharon Tate“, kojim je najavljeno da je Holivud dobio novu veliku zvezdu.

Šeron Tejt, Roman Polanski Foto: Topham Picturepoint / Topfoto / Profimedia

U njenom životu je sve krenulo uzlaznom putanjom, te je nedugo nakon premijere, Šeron Tejt je upoznala mladog reditelja Romana Polanskog. Na setu je palo i zaljubljivanje. Venčali su se 1968. godine, a njihova ljubav privukla je ogromnu pažnju javnosti. Delovalo je da je sve između njih savršeno, a Šeron je brzo ostala trudna. Bajku koju su živeli u vili na Beverli Hilsu prekinula je velika nesreća neposredno pred porođaj.

Pripadnici kulta „Porodica“ Čarlsa Mensona dobili su zadatak da usmrte sve koji se nalaze u vili Romana Polanskog, jer je ona u umu ozloglašenog ubice predstavljala simbol odbacivanja ljudi.

Osim što su žrtve izmasakrirali, prethodno su ih i vezali konopcima, prenosili su tada mediji.

Samo dva meseca nakon zločina Menson je uhapšen i prvobitno osuđen na smrt, ali je kazna potom ublažena na doživotnu robiju.

Čarls Menson Foto: John Malmin / John Malmin / Los / Newscom / Profimedia

Polanskom se život nakon ubistva supruge i nerođenog deteta promenio iz korena, ali je njegova karijera više nego uspešna. Snimio je niz nagrađivanih filmova s velikim zvezdama poput Džodi Foster, Kejt Vinslet, Pirsom Brosnanom, a jedno od poslednjih ostvarenja je film koji je njegova ekipa snimala u Švajcarskoj „The Palace“ u kom ulogu ima i Miki Rurk.

BONUS VIDEO: TOP 5 najlepših holivudskih glumica koje su potpuno prirodne

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare