Tanja Banjanin
Tanja Banjanin Foto:E-Stock/Miloš Rafailović

Pevačica Tanja Banjanin sama je odgajila ćerku Stašu i sina Novaka, a najveća podrška u teškim momentima bili su joj majka i brat.

Pevačica koja je najpoznatija po numeri „Ja činim sve“ koju je objavila 1997. godine iza sebe ima dva braka, tokom kojih je dobila dvoje dece.

PROČITAJTE JOŠ

Staša i Novak njen su najveći ponos i sreća, uz koje je zaboravila sve teške trenutke, a jedan od najtežih svakako je bio onaj kada ju je prvi suprug ostavio u trenutku kad je njihova ćerka imala dva meseca, i to zbog druge žene.

„Čovek se baš zaljubiška dok sam bila trudna. Posle prvog braka sam bila razbijena na sitne komade, kako psihički tako i fizički. Moj tadašnji muž je našao drugu. Ćerka je imala tek dva meseca, a muž mi saopštava da je zaljubljen u drugu. Iskreno, jedva sam se podigla iz toga. Ja sam mu stvari spakovala u kese. Više od godinu dana mi je bilo potrebno da izađem iz krize“, ispričala je pevačica pre nekoliko godina.

Otkrila je i da su joj najveću podršku u tim trenucima pružili mama i brat.

„Bez mame i brata ne bih štošta preživela, a naročito taj period. Nisam ni bila svesna koliko mi je Saša, moj brat, bio oslonac. A što se tiče mame, nije što je moja, ali ona je stvarno carica, vanzemaljac. Mi smo generalno kao porodica bili vezani jedni za druge i još uvek mi u stvari fali taj, ali baš taj „stari“ osećaj koji sam imala tada. Ne bilo koji drugi odnos, baš taj. Zauvek i nepovratno izgubljen. Možda moj osećaj o stalnoj prolaznosti i proističe iz toga“, ispričala je Tanja za magazin „Lena“.

Staša je danas studentkinja, a Novak tinejdžer, a pevačica kaže da sa naslednicima ima odnos pun razumevanja i poštovanja.

„Ja od njih dobijam sve što zaslužujem, a nadam se da sam zaslužila i poštovanje. Lepo se slažemo nas troje… Staša baš ima tu izraženu crtu koja se zove „pažnja“. Osim toga, ceo život je izrazito upućena na mene, moju mamu, a sada na neki način i na Novaka, pa i na njega pazi. A Nole… Pa, Nole je još uvek dečak, kod kog se trudim da razvijem takav odnos prema ženi uopšte. Lepo je vaspitan. Ipak, zasad ga nekad iz šale zovemo „mali Sulejman“, s obzirom na to da je okružen nama ženama. A ko najviše brine? Mama, naravno. Jedna i jedina, bez dileme“, rekla je pevačica.

U junu je napunila 53 godine, a rođendane, priznaje, ne voli.

„Mene proces starenja nije radovao ni u mojoj desetoj-petnaestoj godini. Nekako sam ga od malih nogu bila svesna, a kamoli sada. Koliko ja vidim, protokom vremena sve postaje samo teže i komplikovanije. Nikad nisam bila načisto u čemu je poenta sve te prolaznosti, i generalno, u čemu je poenta naše nemoći. S vremenom, izgleda, nisam postala ni mudrija u tom smislu. Ne, ne volim svoje rođendane, ne volim starenje… Za mene je ceo taj proces život-smrt besmislen. Floskule tipa ‘uživaj u malim stvarima’ meni ne pomažu. Sa druge strane, velika je stvar imati decu, živeti za njih i zbog njih, ali to ne umanjuje činjenicu da ja i dalje starim i samo idem ka kraju. Kao i svi, uostalom“, priznala je Tanja, koja je po struci pravnik, te pored pevanja ima još jedan posao.

„Ponovo, osim što pevam, nakon korona perioda radim u pravnoj struci. Mnogi muzičari su se okrenuli i nekom drugom poslu. Dobili smo dobru i prilično traumatičnu lekciju za vreme prisilne tišine“, zaključila je ona za pomenuti magazin.

Tanja je jednom prilikom otkrila i šta je sebi rekla kada je ostala bez stalnog posla.

„Sreća da imam ovaj zanat koji imam i kojem sam se opet, sticajem okolnosti, definitivno okrenula. To mi je omogućilo da, i pored stresa, neprijatnosti i straha za dalji život, što definitivno jeste kada u roku od 24 časa ostanete bez prihoda za koji sam mislila da je koliko-toliko siguran, ipak izađem podignute glave iz cele priče. A to mi je uvek veoma važno, skoro presudno. Takva sam. U svakom slučaju, morala sam brzo da reagujem što se tiče posla, jer valja dalje živeti i sve obezbediti.“

BONUS VIDEO: TOP 5 javnih ličnosti sa najviše dece