Šeron Stoun
Šeron Stoun u filmu "Sfera" (1998) Foto:Warner Bros / Baltimore Pictures / AFP / Profimedia

Holivudska zvezda otkrila je da joj je dijagnostikovan tumor.

Šeron Stoun fanovima je objavila loše vesti.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ovaj put dupla epiduralna. Kako se bol pogoršavala, otišla sam po drugo mišljenje. Imam veliki fibroidni tumor koji mora da se izvadi“, napisala je na Tviteru.

Glumica je svoju karijeru započela kao manekenka, nakon čega je prvo počela da glumi u reklamama. Veću popularnost stekla je u filmu „Total Recall“ 1990. godine.

Kako je uvek bila korak ispred vremena, nije joj predstavljao problem da se pred kamerama skine. Njene nage scene donele su joj titulu seks simbola, a pozirala je i za „Plejboj“.

Osvojila je deset nagrada i 41 nominaciju, uključujući Emi nagradu, Zlatni globus i dve MTV filmske nagrade.

Pored zavidne karijere, Šeron su pratile i mnoge tragedije u privatnom životu. Naime, sa samo 43. godine doživela je jak moždani udar. Kasnije je za medije otkrila da je morala ponovo da nauči osnovne stvari, poput govora, hoda i pisanja. Ovaj događaj značajno je uticao na njenu karijeru, jer je u Holivudu bila praktično otpisana.

Šeron Stoun Sharon Stone
Šeron Stoun Foto: TriStar Pictures – Carolco Pictu / AFP / Profimedia

„Ceo moj život bio je izbrisan. Gledali su me kao oštećenu robu i izbegavali saradnju sa mnom“, rekla je glumica, koja se tada povukla iz glume i posvetila odgajanju dece, oporavku od moždanog udara i razvoda od novinara Fila Bronštejna, sa kojim je tada bila 6 godina u braku, tokom kojeg su dobili sina.

Starateljstvo nad detetom sud je dao ocu, a glumica je dobila samo pravo na povremene posete detetu. Godinu dana kasnije usvojila je jednog sina, a kasnije još dva.

Interesanto je da je pre Bronštejna, tri godine bila u vezi sa producentom Majklom Grinburgom, kojem je verenički prsten vratila brzom poštom.

Šeron je u memorima pisala i kako je nju i njenu mlađu sestru Keli zlostavljao deda po majci Klarens Loson, uz pomoć njihove bake koja je takođe bila žrtva sek*ualnog nasilja. Kada bi ih Šeron i Keli posetile, oni bi ih zatvarali u sobi.

Šeron Stoun
Šeron Stoun Foto: Michael Tran / AFP / Profimedia

Njihov deda je umro od srčanog udara kada je ona imala 14 godina. Na njegovoj sahrani prišla je kovčegu i ubadala ga, kako bi se uverila da je mrtav. Saznanje da ga više nema donelo joj je olakšanje, kao i njenoj sestri koja je tada bila 11- godišnjakinja. Šeron je tada pogledala Keli i razumele su savršeno jedna drugu, znale su da je nasilju došao kraj.

Ona je doživela i tešku povredu vrata nakon što je pala sa konja. Imala je više plastičnih operacija zbog ožiljaka nakon pada. Sada ističe da se ponosi svojim ožiljcima i onim vidljivim i onim nevidljivim.

Šeron je jedno vreme sledila budizam i živela kao hipik. Majka je trojice dečaka, ima dva braka iza sebe.

Jednom prilikom je za strane medije otkrila i da je izgubila dvetoro dece spontanim pobačajem.

„Izgubila sam devetoro dece pobačajem. To nije mala stvar, ni fizički ni emocionalno, a ipak smo prisiljene da osećamo da je to nešto što moramo da podnesemo same, tajno, s nekom vrstom osećaja neuspeha. Umesto da dobijemo preko potrebno saosećanje, empatiju i isceljenje. Žensko zdravlje i dobrobit prepušteni su muškoj ideologiji“, istakla je glumica.

BONUS VIDEO: Glumice čitaju odlomke iz knige Milene Marković

Komentari

Svi komentari (0)