Metju Mekonahi poziva na akciju nakon masakra u njegovom rodnom gradu u Teksasu

Sudbine 25. maj. 202211:05
Podeli:
Metju Mekonahi
Metju Mekonahi Foto: EPA-EFE/DAN HIMBRECHTS

Glumac je izdao saopštenje kao odgovor na vest o masovnoj pucnjavi u osnovnoj školi u Uvaldeu.

U masakru je poginulo najmanje 19 učenika i dve odrasle osobe, dok je još nekoliko zbrinuto u lokalnim bolnicama zbog povreda zadobijenih tokom incidenta.

PROČITAJTE JOŠ:

Glumac je na svojim društvenim mrežama podelio saopštenje i pružio podršku svim ljudima koji su pogođeni ovom tragedijom.

"Kao što svi znate, danas je došlo do još jedne masovne pucnjave, ovog puta u mom rodnom gradu Uvaldeu u Teksasu“, započeo je Mekonahi, pa dodao:

"Još jednom smo tragično dokazali da nismo odgovorni za prava koja nam daju naše slobode. Pravi poziv na akciju sada je da se svaki Amerikanac zagleda u ogledalo i zapita se: 'Šta je to što zaista cenimo? Kako da rešimo problem? Koje male žrtve možemo pojedinačno da podnesemo danas, da bismo sutra sačuvali zdraviju i bezbedniju naciju, državu i okolinu?' Ne možemo još jednom izdahnuti, opravdati se i prihvatiti ove tragične stvari kao status kvo".

Iako se Mekonahijeva izjava nije eksplicitno pridružila ponovnom talasu poziva da zakoni o kontroli oružja u SAD budu stroži, glumac naziva masovnie pucnjave "epidemijom koju možemo da kontrolišemo", prenosi Variety.

"Svi znamo da može bolje. Moraju da se preduzmu neke akcije tako da nijedan roditelj ne mora da iskusi ono što su preživeli roditelji u Uvaldeu i drugi pre njih", zaključio je glumac.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Teksasu

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar