Nikola i Marinko Rokvić Foto: E-Stock/Časlav Vukojčić/Ivan Dobričić

Kad je Marinko Rokvić umro, Nikola se na njegovom grobu zakleo da će mu biti blizu i da će zbog njega hodati svetom zemljom Isusa Hrista u Izrealu.

Nikola je to uspeo da uradi do Marinkovog šestomesečnog pomena koji je 6. maja.

PROČITAJTE JOŠ

„Poslednjih godinu i po dana koliko se Marinko borio sa kancerom prostate, on je sa Nikolom počeo da obilazi manastire u nadi za ozdravljenjem. I sada kada ga više nema. njegov sin je nastavio tamo gde je njegov otac stao. Nikola je na hodočašće otišao za uskršnje praznike, a kako je i sam objasnio svojoj porodici, sve vreme se molitvama obraćao Marinku, pa se u Beograd vratio potpuno preporeden. Naime, svako ko obavi hodočašće ima pravo da svom imenu doda prefiks Hadži, što je on i uradio“, objasnio je izvor blizak Rokvićima i dodao:

„Nikola je pravo iz Izraela otišao ocu na grob, gde je ostavio posebnu brojanicu koju je doneo iz svete zemlje i koju je namenio za svog oca. Zna da bi se Marinko ponosio sada na njega i da je uvek pričao da bi voleo da neko iz porodice jednog dana obavi hodočašće. Sada mu se i taj san ispunio“, rekao je izvor za Star.

BONUS VIDEO: Govor Nikole Rokvića na Marinkovoj sahrani

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare