Foto:printscreen/RTS

Azemina Grbić bila je jedna od velikih zvezda bivše Jugoslavije.

Pevala je sa Šabanom Šaulićem, Hankom Paldum i Vidom Pavlović, a sa njima se i družila.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, njen život bio je veoma težak.

Rođena je u Derventi. Još kao mala je maštala da postane pevačica.

Međutim, roditelji su je zaključavali u kuću i branili joj da postane pevačica. Jednom prilikom joj je majka rekla da će je zadaviti ukoliko se bude bavila pevanjem.

Zbog svega toga sa 16 godina odlučuje da pobegne od kuće, tada je zatrudnela i dobila ćerku. Upoznala je mlađeg muškarca sa kojim je počela da živi, a tada i njena karijera počinje da se kreće uzlaznom putanjom.

Iako se nadala da će sve biti idealno, veoma mlada je počela da trpi nasilje i zlostavljanje od strane svog tadašnjeg izabranika.

„Jednom prilikom završila sam u šok sobi pet dana, sva plava od zadobijenih batina“, ispričala je Azemina jednom prilikom u emisji Glamur specijal.

printscreen/Youtube/Diskos Official

Uprkos stravičnom zlostavljanju koje je trpela, Azemina nije želela da ode od njega, jer ga je, kako kaže, volela. On je nešto kasnije izvršio samoubistvo, a ona je nakon tog tragičnog događaja odlučila da peva samo tužne pesme.

Sa harmonikašem Veljom Popovićem je nastupala po kafanama na čuvenoj Ibarskoj magistrali pre diskografske karijere. Pevala je u Vrnjačkoj Banji kada je čuo kompozitor Budimir Buca Jovanović, predložio je Azemini da dođe u Beograd kako bi snimili ploču.

U glavni grad je došla 1970. godine, gde je počela da peva u Skadarliji, a iste godine je snimila i svoju prvu singl ploču „Ne kaži mi zbogom ni danas ni sutra“.

Nakon toga sarađivala je sa najpoznatijim kompozitorima i tekstopiscima Srbije i Jugoslavije.

Njene najpoznatije pesme su „Niz kaldrmu klepću nanule“, „Volim te i ako ne smem“, „Tužna priča“, „Neka moja duša vene“ i mnoge druge.

Danas živi u Beogradu, ima ćerku Suzanu i dve unuke.

BONUS VIDEO: Tijana Bogićević otkrila šta je i kao mlada pevačica najviše želela

Komentari

Svi komentari (0)