Mia Begović Foto: M.M./ATAImages

Mia Begović je hrvatska glumica nedavno je napunila 60 godina, a njen život obeležile su tragedije.

Mia Begović važila je za jednu od najlepših glumica na prostoru bivše Jugoslavije.

PROČITAJTE JOŠ:

Glumila u brojnim pozorišnim predstavama, filmovima i serijama, a najpoznatija je po ulogama u serijama „Ponos Ratkajevim“ i „Vila Marija“.

Prvi put se udala 1990. godine za vaterpolistu Ronalda Lopatniju. Njih dvoje su bili u braku manje od deset godina i dobili su ćerku Maju Lenu.

Nakon razvoda, 2004. godine Mia se ponovno udala, ovaj put za preduzetnika Željka Žnidarića, a ljubav je trajala šest godina, nakon čega je usledio još jedan rastanak.

Par je 2012. godine punio novinske stupce dramom koju su proživljavali u borbi oko stana u Zagrebu, gde su zajedno živeli.

Dok je Mia na dalekoj Kostariki snimala rijaliti „Survajver“, Željko je u u njihovom stanu promenio brave tako da glumica više nije mogla da uđe. Nekoliko dana spavala je na stepenicama pred ulaznim vratima.

Mia Begović Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Ipak, najveći životni udarac za Miu Begović sigurno je bila smrt njene sestre Ene koja je poginula u stravičnoj saobraćajnoj nesreći 2000. godine, a u istom automobilu bila je i njena tada jednomesečna ćerka Lana, koju je dobila u braku sa Josipom Radeljakom.

Mia je, ipak, uspela da podebi depresiju.

„Pošto su se u mom životu događale stvari koje su iz temelja promenile moju svakodnevicu, kao i pogled na svet – prvo odlazak mog tate, a zatim i Ene – već jako dugo, 20 godina, imam potrebu nešto da kažem. Naime, u javnost često izlazi ono što javnost prepozna kao istinu, a ono što nam se zaista događa, što nas formira, ne izlazi ili barem nije tačno artikulisano. To saznanje mi je bilo okidač da sednem i napišem monodramu. Jedva čekam da je izvedem i u Beogradu“, rekla je Mia Begović jednom prilikom za domaće medije.

BONUS VIDEO: Top 5 jugoslovenskih filmova