Gaspard Ulijel
Gaspard Ulijel Foto:Valery HACHE / AFP / Profimedia

Filmsku zajednicu širom sveta potresla je vest da je francuski glumac Gaspar Ilijel tragično izgubio život u 38. godini.

PROČITAJTE JOŠ

Glumac, dobitnik Cezara, bio je na skijanju kada se sudario sa drugim skijašem na raskrsnici između dve staze i zadobio ozbiljnu povredu mozga. Helikopterom je prevezen u bolnicu gde je preminuo sat vremena kasnije. Lokalne vlasti su otvorile istragu o nesreći, navodi AFP.

Mnogi su njegov talent prepoznali kada je glumio mladog Hanibala Lectora u filmu „Hannibal Rising“, ali i modnog mogula Iv Sen Lorena u filmu „Saint Laurent“.

Glumac je 2004. dobio nagradu Cezar za ulogu u filmu „Very Long Engagement“, a istu nagradu dobio je i 2017. za ulogu u filmu redatelja Xaviera Dolana, „It’s Only The End Of The World“.

U ovom ostvarenju u kojem mu je Dolan dao glavnu ulogu, igrao je pored velikih zvezda francuske filmske scene: Vensanom Kaselom i Marion Kotijar. Iako je u francuskoj dočekan sa pozitivnim kritikama i mladom Ulijelu doneo nagradu Cezar, američki kritičari bili su surovi.

„Film koji je najviše razočarao na Kanu“, moglo je da se pročita u magazinu „Vanity Fair“, dok je „Hollywood Reporter“ bio još oštriji: „Ovo je hladan i duboko nezadovoljavajuć film“.

Bez obzira na kritike s američkog tla, Ulijel je nastavio da gradi karijeru i van dometa svoje domovine.

Gaspard Ulijel
Gaspar Ulijel Foto:EPA-EFE/HAYOUNG JEON

Gaspar je, kao jedna od novih i sjajnih zvezda francuske kinematografije trebalo da igra glavnu ulogu u novom Marvelovom serijalu „Moon Knight“, jednom od najiščekivanijih ove godine.

Osim sjajnih fimskih i televizijskih angažmana, Ulijel je u javnosti bio poznat i kao jedan od najatraktivnijih muškaraca.

Naime, čitateljke portala Match.com su pre nekoliko godina učestvovale u anketi šta čini „savršenog“ muškarca, a rezultat njihovog glasanja pokazao je da bi miks ove tri poznate osobe bio pravi izbor: kombinacija engleskog fudbalera Dejvida Bekama, glumca Majkla Fasbendera i francuska filmska zvezda – Gaspar Ilijel.

Nema sumnje da je Gaspar ostavio veliki trag u filmskoj zajednici, ali i šire.

BONUS VIDEO: Džejms Din – princ Holivuda koji je svoje buntovništvo platio glavom

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)