Kako je preminula zvezda Granda rasplakala Šabana Šaulića VIDEO

Sudbine 26. nov. 202113:34
Podeli:

Pevača Jasmina Hasića, koji je preminuo nakon duge i teške bolesti u 36. godini, šira javnost pamti iz muzičkog takmičenja "Zvezde Granda". On se davne 2013. godine prijavio na audiciju, na kojoj je oduševio tadašnjeg direktora Sašu Popovića, a kasnije i žiri u poznatom šou programu.

Jasmin Hasić se 2013. godine prijavio na audiciju za takmičenje „Zvezde Granda“, gde se predstavio pesmom „Žal“, svog uzora, Šabana Šaulića. Čim je krenuo da peva, Saša Popović mu je pustio matricu, nakon čega mu je odmah obezbedio prolazak u takmičenje.

Njegov prvi nastup u najvećem studiju na Košutnjaku dogodio nekoliko meseci kasnije, kojim je sebi otvorio vrata za naredne krugove. Jasmin je otpevao numeru „Pariske kapije“, koju u originalu peva Haris Džinović. Tada je Snežana Đurišić govorila Draganu Stojkoviću Bosancu da je on najbolji takmičar kojeg je čula u toj sezoni i založila se kod ostalih članova žirija da mu omoguće prolazak u naredni krug.

Šaban Šaulić pomno je pratio njegov nastup, te su mu u nekim momentima zasuzile oči jer ga je očigledno dirnuo njegov glas.

Hasić je tada dobio glasove svih članova žirija, da bi kasnije iz kruga u krug bio sve bolji i tako dogurao do finala.

Nakon takmičenja život mu se dosta promenio – objavio je svoju pesmu „Umrla je ljubav“ i vredno je nastupao. Međutim, kada je saznao da je bolestan, više nije bio onaj stari. Borio se za život, a nažalost bitku je izgubio.

Mnogi pevači sinoć su javno izrazili žaljenje za njim i obećali da će čuvati uspomenu na njega jer je bio dobar momak i odličan pevač.

Podsetimo, Jasmin Hasić rođen je u Srebreniku 11. februara 1985. godine, a publiku je osvojio raskošnim muzičkim talentom.

PROČITAJTE JOŠ

U „Zvezdama Granda“ takmičio se u sezoni 2013/2014, a kako je tada izjavio, nikad nije imao veću tremu nego tada. Kako je govorio, ni predispitna trema ne može da se meri s ovom takmičarskom.

„Najteže mi je bilo u četvrtom krugu kada su zavese sklonjene. Najviše sam strepeo od mišljenja Dragana Stojkovića Bosanca“, izjavio je Jasmin nakon završetka takmičenja. Jasmin je studirao bosanski jezik na Filozofskom fakultetu, a hobi mu je bio pecanje.

„Uglavnom nešto upecam, retko se vratim praznih ruku“, govorio je.

Njegovi muzički uzori su bili Safet Isović, Šaban Šaulić, Šerif Konjević…

„Ima mnogo pevača čiji rad cenim, a u poslednje vreme kad se opuštam, volim da slušam i Đorđa Balaševića“Ž, izjavio je pevač pre nekoliko godina.

Njegova supruga je u avgustu ove godine objavila na društvenim mrežama da je Jasminu dijagnostikovan tumor na bubrezima koji je operisao u Turskoj. Kasnije se zbog toga sprovela akcija prikupljanja prvi za pevača, te su veliki apel dale brojne njegove kolege.

BONUS VIDEO

Emotivan govor Nikole Rokvića na očevoj sahrani

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar