Erik Klepton. Foto: EPA/GEORGIOS KEFALAS

Veliku bol je pretočio u stihove.

Čuveni muzičar Erik Klepton napisao je brojne vanvremenske hitove, a jedan od najpoznatijih je svakako „Tears in Heaven“ („Suze na nebu“).

PROČITAJTE JOŠ:

Gotovo da ne postoji osoba koja ne zna ovu baladu nastalu 1991. godine, a iza njenih stihova krije se bolna priča.

Naime, Kleptonov sin Konor tragično je nastradao 20. marta 1991. godine kada je imao samo četiri godine, a muzičar mu je nakon toga napisao pesmu koja malo koga ostavlja ravnodušnim.

Van Morison i Erik Klepton Foto:Ian West / PA Images / Profimedia

Maleni Konor igrao se u stanu u kom je živeo sa svojom majkom, italijanskom glumicom Lori del Santo kada je pao kroz prozor sa 53. sprata. Prozor je slučajno ostao otvoren nakon što su otišli majstori koji su izvodili radove, a Klepton je u tom trenutku bio u hotelu par stotina metara dalje i trebalo je da dođe po sina i vodi ga u zoološki vrt.

„Kada sam primio poziv spremao sam se da napustim hotelsku sobu i odem po njega i odvedem ga na ručak i u zoološki vrt. Sa druge strane žice je bila Lori i bila je histerična. Ponavljala je: ‘on je mrtav, on je mrtav…’, a ja nisam mogao da nateram sebe da poverujem u to“, rekao je Erik 1992. godine za „British Journal“.

Kako je dalje opisao, tog trenutka se skamenio, a kada je stigao do stana, zatekao je ambulantna kola, vatrogasce i pripadnike službe prve pomoći.

„Imao sam osećaj tog trenutka kao da sam ušetao u nečiji tuđi život i i dan danas se osećam tako“, izjavio je Erik.

Muzičar je zbog sina uspeo da se reši i poroka, droge i alkohola, budući da ga je njegovo rođenje potpuno promenilo. Nakon tragedije uspostavio je dublji odnos sa ćerkom Rut koju je dobio iz jedne veze godinu dana pre Konora.

BONUS VIDEO: Pripreme pred koncert posvećen Dragoljubu Đuričiću

Komentari

Svi komentari (0)