Nataša Makelhon Foto: Rich Fury / Getty images / Profimedia

Glumica Nataša Makelhon je 2008. godine snimala seriju „Kalifornikacija“ u Los Anđelesu, kada je dobila poziv koji je njen život promenio iz korena.

Naime, ona je u tom trenutku bila u četvrtom mesecu trudnoće i očekivala trećeg sina sa svojim suprugom, plastičnim hirurgom Martinom Kelijem. Ipak, njihova sreća je naglo prekinuta usled Martinove iznenadne smrti.

Nataša je bila sama u stanu kada ju je pozvao prijatelj i rekao da su lekari učinili sve što su mogli, ali da njenom suprugu nije bilo pomoći nakon što se srušio zog nedijagnostikovane kardiomiopatije, odnosno bolesti srčanog mišića.

PROČITAJTE JOŠ:

„Dogodila mi se ona stvar koja se događa ljudima na filmovima. Ispustila sam telefon i pala sam na kolena“, ispričala je ona svojevremeno.

Njenog supruga je pronašao njegov prijatelj lekar kako leži bez svesti na vratima svog doma i odmah ga odveo u bolnicu u kojoj su zajedno radili. Nažalost, nisu mogli da mu pomognu i preminuo je dve nedelje posle svog 41. rođendana.

Godinu dana nakon tragedije, glumica je rekla da je ovo na neki način bio „blagoslov za Martina“. Kako je rekla, vodio je veoma aktivan život, voleo da igra tenis i ne bi dopustio da mu ovakav zdravstveni problem ograniči sve te aktivnosti jer bi bio jako nesrećan.

On je bio specijalista za kraniofacijalnu hirurgiju koja se bavi urođenim deformacijama lica i vrata, te je radio za humanitarnu organizaciju „Doktori bez granica“ u okviru koje je operisao decu u Avganistanu koja su unakažena u ratu i sa prijateljem je osnovao fondaciju čiji cilj je bio da pomogne svoj deci sa bilo kakvim deformitetom.

Nataša je Martina upoznala kada je imala samo 16 godina i odmah se zaljubila u njega. Venčali su se 1998. godine, a nakon njegove smrti, utehu je pronašla u njihovoj deci, ali i pismima koja je pisala pokojnom mužu, ponašajući se kao da imaju vezu na daljinu.

Od tih pisama kasnije je napravila knjigu i izdala je pod nazivom „Posle tebe: Pisma o ljubavi i gubitku za muža i oca“. Kako je kasnije objasnila glumica, to je bio njen način da supruga održi u životu i da ima osećaj kao da je on i dalje tu, sa njima.

View this post on Instagram

A post shared by Carlos HOT (@carlos9gram)

Pisala mu je o svakodnevnim sitnicama i uspesima njihove dece, kao i o tome koliko joj nedostaje. Od muževe smrti, Nataša nije dovođena u vezu ni sa jednim muškarcem i živi miran život sa trojicom sinova koje je dobila sa Martinom.

Natašu Makelhon smo, osim u „Kalifornikaciji“, imali priliku da gledamo u ostvarenjima kao što su „Trumanov šou“, „Solaris“, „Ronin“, „Dame u lavandi“ i drugim.

BONUS VIDEO: TOP 5 najlepših jugoslovenskih glumica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar