Ljiljana Jevremović, koja je devedesetih i početkom dvehiljaditih bila jedan od najtraženijih tekstopisaca u našoj zemlji, a onda je karijera počela da joj stagnira nakon što je rodila vanbračnu ćerku Inu sa Draganom Kojićem Kebom, u velikoj ispovesti za Nova.rs govori i detaljima koje nikada do sada nije iznosila u javnost.

Sa samo 24 godine ona je radila za najpopularnije domaće pevače, a već prva njena pesma bila je veliki hit – u pitanju su „Vetrovi tuge“ u izvođenju Dragane Mirković.

PROČITAJTE JOŠ:

Ona je, ispirisana svojim ljubavnim životom, kako nam je rekla, za deset minuta napisala tekst pesme koja je postala veliki hit, iako je na estradu došla sasvim slučajno.

Njena karijera se odvijala veoma velikom brzinom, a iza sebe ima napisanih na stotine hitova od kojih su najslušaniji „Udahni duboko“ (Nino), „Godinama“ (Ana Bekuta), „Da Bog da“ (Rođa Raičević), „Piroman“ (Boban Rajović), „Zaplakaću sutra“ (Marina Živković), „Srpkinja je mene majka rodila“ (Indira Radić), „Dunjo mirisna“ (Luis), i još mnogi drugi.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Gledala sam kako da nađem put, lepo pišem, muzikalna sam, diplomirala sam na Poljoprivrednom fakultetu, a u to vreme sam spremala jedan od poslednjih isptia i diplomirala sam na vinima. Firme su propadale, bilo je jako teško vreme, ja učim a ne znam zašto učim jer posla nema, plate su tada bile 5 nemačkih maraka. Iznajmljivala sam stan u Beogradu i pored mene je bio jedan Keba koji je svirao harmoniku, taj Keba mi se na glavu popeo i ja kao perfektni sluhista kada on promaši nešto ne mogu da ga slušam, on ni ritma ni ništa, ja odvrnem narodnjake na radiju, pokojnu voditeljku Divnu Karleušu, i slušam ja i kažem sebi ‘Pa i ja ovo mogu da napišem, hajde da probam’. Odem na trafiku i kupim Sabor. Odem u radio Smederevo kod jednog kompozitora i tamo pevačica Živkica Miletić čuvena, ona mi je bila prva na tapetu, nije baš bila poznata, pa nisam ni ja i tako ćemo da krenemo. Pored nje neki nadrndani, uzeo moje tekstove i kaže mi ‘Ovde ti moj broj, javi mi se’. Ja se mislim, što sada njemu da se javljam? Posle sam ja shvatila da ukoliko producenti ne izaberu hit, pevači se tu hleba neće najesti, pevači govore ovo je hit, a pojma nemaju. Treba da slušaju ljude koji su napravili koliko hitova“, kaže Ljiljana i nastavlja:

„Došlo proleće, ja nemam para, daj da zovem onog lika, on meni kaže ‘Gde si do sada, moraš da pišeš za Draganu Mirković!’ Ja hitno shvatim kao hitnu pomoć, za deset minuta napišem tekst. Tada je trebalo da odem u Kruševac da živim sa dečkom, od čega ćemo, kako ćemo, i tako je nastala pesma „Vetrovi tuge“. Posle nekog perioda zove on mene i pita kada dolazim u Beograd, čeka on mene ispred fakulteta, pa nisam ni verovala da on radi za Draganu Mirković, mislila sam da pola od onoga što sam napisala može da se baci u vodu. Ja ispred fakulteta, parkira se džip i ja ne smem da uđem, gledam ga ja, samo 10 ljudi u Beogradu je tada imalo džip, ja gledam niži je od mene, ako nešto krene, odbraniću se… I ja uđem. Sreća, blizu je stan, i meni kamen sa srca pada i uđem ja, a tamo Dragana Mirković peva ono što sam ja pisala, ne mogu da objasnim taj osećaj“, ispričala je Ljiljana za naš portal.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Jevremovićeva je otkrila i koliko su tada zarađivali tekstopisci, ali i kako se njen život odvijao kada su najveće zvezde narodne muzike čule za nju.

„Moram da kažem da me moja sestra Snežana Mišković Viktorija nije dovela na estradu, moja familija je saznala da je pišem kada je izašao hit „Vetrovi tuge“. Ja nisam smela da se javim Viktoriji jer sam mislila da će me napenaliti što radim narodnjake. Ja sam se u tom periodu vratila u Smederevo jer sam zavšila fakultet i trebalo je da se udam, međutim, meni se javi Snežana i ona mi kaže ‘Kako da radiš posao od kuće, ti moraš da dođeš u Beograd’ i tako je i bilo. Preko dana narodnjaci, uveče rokeri. Moj život je bio baš buran“, otkrila nam je Ljiljana.

Boban Rajović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Malo ko zna da je baš ona zaslužna za mnoge karijere naših poznatih pevača, a jedan od njih je bio i Boban Rajović.

„Bobana dovede njegov brat, došao sa neke četiri pesme i ja mu kažem ‘baci to’, a on mi kaže kako je to platio. Ja mu kažem ako je već došao kod mene onda neka baci, on meni kaže ‘ja mnogo volim da budem popularan’, kako je to izgovorio,tako me je i kupio. Odem ja kod Sanje Ilića da tražim melodiju, i ona mene pita da li zna da peva, ja kažem ne zna, ali ima sluha. Sanja meni da melodiju za pesmu ‘Aerodrom’, i tako ja napravim pesmu, odvedem ga kod Marine Tucaković i izgurasmo prvi album sa hitom ‘Piroman'“, otkrila je Jevremovićeva, koja nam je otkrila još neke neverovatne detalje o estradi, a šta je sve rekla, pogledajte u videu iznad teksta.

Ljiljana Jevremović i Dragan Kojić Keba Foto: Printscreen/YouTube/Novo jutro/Filip Krainčanić/Nova.rs

Pored toga, u drugom delu intervjua, koji vas čeka već sutra na portalu Nova.rs, ona je ispričala kako je upoznala Dragana Kojića Kebu, kao i detalje njihove tajne ljubavne veze. Kada je saznala da je saznala da je u drugom stanju život joj se menja iz korena, a kako je to reagovao Keba kao i njena porodica, te na koje sve načine joj je Kebina supruga Olja zagorčavala život, pročitaćete sutra samo na našem portalu.

BONUS VIDEO: Keba oštro o glasinama da mu se ćerka Taša vraća u Srbiju

Komentari

Svi komentari (0)