Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN,EPA-EFE/NINA PROMMER, EPA-EFE/JASON SZENES, B4859 / Avalon / Profimedia

Samohrano roditeljstvo veoma je teško. Ipak, ove poznate dame uspele su u podizanju i vaspitanju svoje dece i bez pomoći muškaraca. One imaju zavidne karijere, koje nisu zapostavile, a i brinu se o svojoj deci.

Sandra Bulok je usvojila svoje prvo dete, Luisa, 2010. godine, sa svojim tadašnjim mužem Džesijem Džejmsom. U to vreme to je bio buran period za glumicu, koja je otkrila neverstvo svog muža usred procesa usvajanja.

PROČITAJTE JOŠ:

Njih dvoje su se razveli, a Bulok je postala samohrani roditelj dečaka. Ona je godinama čvrsto čuvala i sačuvala njegovu privatnost. Sandra je 2015. godine usvojila i ćerku, trogodišnju Lajlu.

„Ako se desi ljubav sjajno. Ali mislim da za sada ništa ne propuštam. Možda će se jednog dana to promeniti“, ispričala je Sandra Bulok jednom prilikom.

Sandra Bulok Foto:EPA-EFE/HAYOUNG JEON

Hale Beri jedna je od najplaćenijih glumica na svetu, a njen život bio je veoma turbulentan. Nije imala baš sreće u ljubavi, a nije mogla ni da ostane u drugom stanju.

Uprkos ogromnoj želji da dobije bebu, u početku nije sve išlo glatko pa je tako gostujući kod Opre Vinfri priznala da je neprekidno radila na tome, kao i da je imala 334 negativna testa za trudnoću pre nego što ju je obradovala srećna vest, a 16. marta 2008. donela je na svet ćerku Nalu. Nekoliko godina kasnije rodila je još jedno dete, a o svojim naslednicima se sama brine.

Hale Beri Foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Glumica Mišel Vilijams uspešno balansira između svoje karijere i uloge samohrane majke, ali je otkrila kako joj to veoma teško pada. Nakon smrti Hita Ledžera, ona je ostala sama sa njihovom ćerkicom Matildom. Iako je glumica retko govorila o smrti glumca, nekoliko puta se dotakla ove tragedije i njenog života kao samohrana majka.

„Teško je razmišljati o romantici kad imaš 36 godina. Kad si roditelj već 11 godina i to samohrani, nemaš romantične ideale, jer shvataš da sve možeš sam. Romantična ideja o tome da upoznam nekog i imam porodicu kao iz knjige, to ne postoji za mene. Nisam se udala jer nisam imala za koga da se udam. Nisam dopustila da moj osećaj za udobnost ili obavezu prevlada moje instinkte“, rekla je ona.

Pop diva Madona je tokom ranijih godina nekoliko puta priznala kako joj ponekad jako teško pada to što je samohrana majka. Sada, kada su joj deca porasla verovatno joj je dosta lakše, ali nikada nije krila da se često suočavala sa poteškoćama.

Pevačica je rekla kako se od razvoda sa Gajem Ričijem 2008. godine bori da uskladi svoju karijeru i odgajanje četvoro dece, i da joj nimalo nije lako.

„Odgajati četvoro dece i održavati karijeru kakva je moja, u isto vreme, nije ni najmanje lako. Neću da vas lažem, izuzetno je teško odgajati četvoro dece i baviti se poslom kojim se ja bavim, a da sve bude uspešno“, izjavila je pevačica, koja je kasnije ipak usvojila još dvoje dece.

Čuvena holivudska glumica Šerlz Teron bila je u ljubavi sa mnogim zavodnicima, kao pto su Šon Pen, Kijanu Rivs, Stiven Dženkins i Stjuart Tauzend, ali se ipak nikada nije udala.

„Nikada nisam želela da se udam, niti sam došla u iskušenje da promenim mišljenje u vezi toga. Brak mi prosto nije bitan, odnos dvoje ljudi jeste“, istakla je ona jednom prilikom.

Ona je 2012. godine usvojila dečaka Džeksona, a tri godine kasnije i devojčicu Ogast.

„Znala sam da će moja deca naći put do mene. Kada i gde za to bude vreme. kada sma sam se odlučila na usvajanje, raspitala sam se u kojim američkim državama nije prolem da usvojitelj bude samohrana majka. Oba moja deteta rođena su u SAD-u, oba su Afroamerikanci i oba beskrajno volim“, rekla je Šerliz, koja je od tada samohrana majka.

Šeron Stoun jedna je od najpoznatijih holivudskih glumica. Poznato je da je imala problema sa zdravljem kada je 2001. godine doživela moždani udar, nakon koga se oporavljala sedam godina, što je opisala u memoarima. Ona je ispričala da je imala i devet pobačaja. Šeron Stoun je nakon toga usvojila troje dece. Sina Roana, 2000. godine, a potom i Lerda i Kinina, 2005. i 2006. godine i odgajala ih kao samohrana majka.

BONUS VIDEO: Gvinet Paltrou – omražena kraljica Holivuda