Edvard Džejmsa Olmos Foto: EPA/PAUL BUCK

Glumac Edvard Džejms Olmos rođen je 24. februara 1947. godine u Los Anđelesu.

Najpoznatiji je po ulogama admirala Vilijama Adama u seriji „Svemirska krstarica Galaktika“ i poručnika Martina Kastilja u seriji „Poroci Majamija“.

Pored toga, zapažene uloge imao je u ostvarenjima kao što su „Selena“, „Blade Runner 2049“, „Dva pištolja“, „Posle oluje“, „Narkos“ i drugim.

On je vodio bitku sa rakom grla, o čemu je otvoreno govorio prošle godine.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ovo mi je prvi put da javno pričam o tome. Da, imao sam rak grla. Gotovo samo što sam se iščupao, 20. decembra 2022. sam poslednji put bio na zračenju. Mesecima dotad sam išao na terapije i ovde (na grlu) još imam kvržicu. Zarasta tako, posle svega…“, počeo je on priču u podkastu „Mando & Friends“.

„Pet doktora me je gledalo. Pre nego što smo krenuli u okršaj, jedan mi je rekao: ‘Moram samo nešto da kažem, mi ne znamo kako ćete posle da zvučite’. ‘Šta?!’, pitao sam. ‘Znate, uslovno rečeno, napadaćemo i glasne žice. Celo grlo. Znači, ovo će sve uticati na to kako gutate, govorite, dišete…’, rekao mi je. Mnogo mi je prijatelja pomrlo od ovoga. Strašna je to bolest“, nastavio je glumac.

Edvard Džejmsa Olmos Foto: EPA/CHEMA MOYA

Kaže i da je, zbog svega, dosta oslabio.

„Bio sam baš u formi. I sad sam. Plivam po milju na dan, najmanje, nekad i dve. Svaki dan. Onda veslam, dižem tegove… Ali telo mi se slomilo dok sam bolovao. Nisam hteo te cevčice, a kroz njih su me hranili jer nisam mogao da gutam. To mi je mnogo teško palo. Nekako… Razumem koliko je život, u stvari, lep. Ovo me je, da kažem, iskustvo, umnogome promenilo. Mnogo šta me je dovelo do ivice, ali ovo… Ovo je bilo blizu (smrti)“, zaključio je glumac u podkastu.

Glumac je nedavno istakao i da mu je ovo iskustvo potpuno promenilo život.

„To vas tera da razmišljate skroz široko. Nema drugog načina. Definitivno imate novi život, tako da svakako preispitate sve. Tako da sam veoma zahvalan“, rekao je on za „Daily Mail“.

„Imam blizu 80 godina, tako da znam da izgledam dobro, ali sam star. Ti si ono što jedeš i ono što radiš… Dakle, ako ništa ne radiš, nećeš dugo biti tu. Ali, ako radite stvari, održavate svoje telo u pokretu i nastavljate da se istežete, nastavljate da radite stvari od kojih većina ljudi odustaje. Način na koji jedete, način na koji vežbate, način na koji spavate, osnovne osnove… Morate ih zaista razumeti. To je ključ vašeg života“, dodao je glumac.

View this post on Instagram

A post shared by Warby Parker (@warbyparker)

On je istakao i da mu dosta prija to što radi, te da njegov posao igra važnu ulogu u oporavku nakon teške borbe.

„To je suština življenja. Koja je tvoja svrha? I veoma sam zahvalan što nastavljam da radim i što mogu da radim filmove, serije, emisije i pozorišne predstave“, zaključio je Olmos za pomenuti medij.

BONUS VIDEO: Hit Ledžer – Svestrana glumačka zvezda koja je prerano otišla u legendu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar