Foto: EPA/WAEL HAMZEH

Svojim priznanjem želela je da pruži podršku onima koji prolaze kroz isto.

Pevačica Sia Furler očarala je svet svojim moćnim glasom čim se pojavila, a njene pesme postale su veliki hitovi.

PROČITAJTE JOŠ:

Ona je specifična i po tome što dugo nije želela da pokaže svoje lice, ističući upravo to da ljudima treba da se dopadne zbog svog talenta, a ne zbog izgleda. medijsko eksponiranje nije joj prijalo, a izgled je prikrivala neobičnim imidžom.

Ipak, ona je veoma aktivna na društvenim mrežama, gde sa svojim pratiocima deli neke pojedinosti iz svog života.

Tako je jednom prilikom na Tviteru otkrila da boluje od Elers-Danlos sindroma.

„Hej, patim od neurološkog poremećaja i užasnih bolova, u pitanju je Elers-Danlos sindrom. Htela sam da kažem svima vama koji osećate bol, bilo fizički, bilo emocionalni — volim vas i samo napred. Život je težak. Bol demorališe, ali vi niste sami“, napisala je ona na pomenutoj društvenoj mreži.

Kasnije se još jednom oglasila i dodatno objasnila ovo.

„Samo da razjasnim, ja imam neurološki poremećaj u Elers-Danlos. Elers-Danlos nije neurološka bolest. Izvinjavan se zbog zabune“, dodala je pevačica.

Foto:EPA/PETER FOLEY

Podsećamo, osim što je sama otpevala brojne hitove, Sia je i napisala preko 100 pesama za zvezde kao što su Bijonse, Adel, Britni Spirs, Rijana i drugi.

Inače, Elers-Danlosov sindrom je vrlo retka nasledna bolest vezivnog tkiva koja obično dovodi do neobično savitljivih (fleksibilnih) zglobova, vrlo elastične kože i lomljivosti tkiva. Proizvode se kolagena vlakna koja su defektna, a i sam nivo proizvodnje je smanjen. Kolagen je protein koji daje čvrstinu koži i ligamentima i čini ih otpornim na istezanje. Usled ovih defekata koža i zglobovi su preterano rastegljivi (hiperekstenzija), rane otežano zarastaju (u procesu zarastanja rana neophodna je kontrakcija njenih ivica), koža je jako osetljiva i lako se povređuje. Javljaju se i poremaćaji unutrašnjih organa: srca, krvnih sudova, creva, velikih zglobova..

BONUS VIDEO: Madona: Pop ikona koja je ušla u Ginisovu knjigu rekorda

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)