Foto:EPA-EFE/OLIVIER SANCHEZ

Ponosna je na svoje korene.

Holivudska glumica srpskog porekla Mila Jovović jednom prilikom je otkrila da su roditelji njene majke i oca bili borci u Drugom svetskom ratu.

PROČITAJTE JOŠ

Prvo je istakla kako je njen otac završio u zatvoru tokom devedesetih godina.

„Tata je mislio da od zdravstenog osiguranja može da napravi veliki biznis, pa je 1994. godine zaglavio u zatvoru, gde je ostao punih pet godina. Veoma smo bliski, posebno od kako sam dobila prvo dete. On živi u Las Vegasu i kad god može dolazi da nas obiđe. Od mame sam nasledila radoznalost, ljubav prema književnosti i umetnosti i definitivno da dobro razmislim pre nego što nešto odlučim. Od tate sam dobila impulsivnu stranu, neustrašivost, spremnost da ponekad uđem u rizik. Ipak sam ja potomak jedne prilično revolucionarne porodice. Verovatno sam jedini član familije Jovović koji nije bio u zatvoru“, rekla je Mila.

Glumica je onda objasnila kako je oduševljena pričom o svom dedi i Golom otoku.

„Moj deda je, a mislim i njegova braća, bio zatočenik na Golom otoku. Ta priča o tom ostrvu, fascinira me! Zato želim da sa rođakom Mirkom, koji je reditelj, snimim film o Golom otoku. Skoro sam skapirala pravo značenje tog imena, u smislu – ogoljeno ostrvo. Još više me onda interesuje ta tema. Za Amerikance bi to bilo jako zanimljivo. Volela bih da napravim film o divljoj, nasilnoj, dramatičnoj istoriji moje porodice. Nismo mogli da je izbegnemo, čak i da smo hteli“, kazala je Mila jednom prilikom za „Sedmicu“.

Milin otac nije bio u dobrim odnosima sa porodicom, ali Jovovićeva je jednom prilikom pričala kako je okupila porodicu.

„Kao i većina Srba, i on ima problem sa praštanjem, osvetom i takvim osećanjima koja se prenose s generacije na generaciju. Mnogo mi je bilo teško što je porodica toliko razjedinjena. A onda se desilo da mi se rodila ćerka, prvi Jovović rođen u Americi, a da je posle dva meseca umro Branko, prvi Jovović sahranjen u Americi. Na sahranu su došli svi. Taman kada su hteli da se raziđu, sve sam ih pozvala kod sebe, da vide bebu. Tada su bili tu, kod mene, ostavili sve probleme za sobom, slavili smo novi život. Bilo je veoma emotivno. Moj otac je pre toga bio nervozan, nije znao kako će sve ispasti. Tokom večeri se opustio. Sledećeg jutra nije mu osmeh silazio sa lica, a ja nisam mogla da prestanem da plačem od sreće. Rekao mi je: ‘Znaš, ja nikada ne bih pristao na sve ovo. Samo si ti mogla da me ubediš, ti si jedini Jovović koji može da okupi celu porodicu. To je bilo olakšanje za njega. Inače, obožava svoju unuku, moju ćerku, kojoj sam dala ime Ever Gabo. Ever je staro škotsko ime za muškarce i ono je bila želja mog partnera, režisera Pola Andersona. A Gabo je spoj prvih slova imena mojih roditelja, Galine i Bogića – rekla je ona tada, dok je potom dobila još dvoje dece, takođe ćerke, Dašijel i Ošin.

Mila Jovović prvo se proslavila kao manekenka, pa je karijeru započela sa 11 godina. Usledile su glumačke stope, a godine 1988. dobila je prvu ulogu u filmu „Noćni voz za Katmandu“. Proslavila se i filmovima „Povratak u plavu lagunu“, „Peti element“ i „Pritajeno zlo“.

Isticala je svoje poreklo, a kada slavi hrišćanske praznike, poput Vaskrsa, svoje tri ćerke uči da kažu „Hristos Vaskrse“.

Foto:Naoki Nishimura / AFLO / Profimedia

BONUS VIDEO TOP 5 najlepših holivudskih glumica koje su potpuno prirodne