Alek Boldvin Alec Baldwin
Alek Boldvin Foto: David Warren / ddp USA / Profimedia

Glumac je pre više od godinu dana usmrtio koleginicu.

Slavni glumac Alek Boldvin je u oktobru 2021. godine na snimanju filma „Rust“ slučajno ubio snimateljku Halinu Hačins.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako pištu strani mediji, protiv njega će danas i zvanično biti podignuta optužnica, a tužioci su ranije ovog meseca izjavili da će Boldvinu biti suđeno za ubistvo iz nehata. Osim protiv glumca, optužnica će biti podignuta i protiv supetvizorke filma Hane Gutjerez Rid.

Hana je bila zadužena za rekvizite na snimanju, a svedoci su rekli kako je na probi scene rečeno da je u pitanju „hladan pištolj“, što je izraz koji se na snimanju filmova koristi za bezbedno oružje, odnosno ono koje nije smrtonosno.

Alek Boldvin FOTO AP Photo/John Minchillo
Alek Boldvin FOTO AP Photo/John Minchillo

Otkad je saopšteno da će optužnica biti podignuta, Boldvin je nekoliko puta viđen u javnosti, vidno neraspoložen. Njegova supruga Hilarija gostovala je u podkastu „Witches Anonymous“, gde je govorila o tome kroz šta je njena porodica prolazila nakon ove tragedije.

„Bilo je to emotivno vreme za moju porodicu. I zaista želim da se zahvalim na vašoj podršci i vašoj ljubaznosti i vašem razumu. Iskreno, bez toga bismo se raspali. Hvala vam mnogo što ste sada naša stena jer se ne osećam dovoljno snažno“, izjavila je ona.

Alek Boldvin Foto:Matt Agudo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prethodnih nedelja okružni tužilac Santa Fea Meri Karmak- Oltvajs iznela je protiv Boldvina i Hane Gutjerez Rid dve grupe optužbi za ubistvo iz nehata u vezi sa pucnjavom na snimanju filma.

Kako piše „Daily Mail“, tužioci su rekli da će danas objaviti uslove potpisanog sporazuma o krivici sa pomoćnikom reditelja Dejvidom Halisom koji je nadgledao sigurnost na setu.

Naime, on je priznao krivicu za nemarno korišćenje smrtonosnog oružja, a očekuje se čak i da će svedočiti protiv Aleka, ukoliko dođe do suđenja.

Halis je istakao da se ne seća da je izgovorio da je „hladan pištolj“, a smrt Haline Hačins uporedio je sa padom aviona pa je za sve kriva cela ekipa, odnosno sistem a ne samo jedna stvar, prenosi pomenuti medij.

BONUS VIDEO: Prvi snimci sa mesta nesreće gde je glumac Alek Boldvin ubio koleginicu