Dado Topić i Kornelije Kovač Foto:E-Stock_dusan_milenkovic, Zoran Lončarević

Srpski kompozitor Kornelije Kovač preminuo je 13. septembra u 81. godini u Beogradu, a sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.

Kornelije Kovač je sarađivao sa najvećim muzičarima bivše Jugoslavije, a iza njega su ostali vanvremenski hitovi.

PROČITAJTE JOŠ:

U toku svoje karijere sarađivao je sa Lepom Brenom, Zdravkom Čolićem, Nedom Ukraden, Biserom Veletanlić i mnogim drugima.

Takođe, Kornelije je imao uspešnu saradnju sa čuvenim hrvatskim muzičarem Dadom Topićem.

Dado je za Nova.rs istakao da je upravo Kornelije zaslužan za njegovu karijeru.

„Upoznali smo se ‘68. godine u Beogradu, na prvoj probi u ‘Domu omladine‘. Bio sam pozvan kao mogući buduću član ‘Korni grupe‘, gde sam bio i primljen i bio sam u grupi dve godine. Nakon toga sam odlučio da osnujem svoj bend, Bata je to primio veoma prijateljski i uz njegovu pomoć sam uspeo. Bio je veliki prijatelj. Bata je težio savršenstvu. Uvek je bio dobar primer onoga šta čovek treba da bude. Ja sam zahvaljujući njemu postao muzičar. Sada kada je umro ostaje praznina u svetu muzike, stvralaštva i avangardnih ličnosti. On je toliko toga napravio da će zbog toga godinama biti primer kako umetnici treba da rade. Jedan je od najvećih ljudi koji je u regionu radio i stvarao. Uzor svim umetnicima i autorima“, rekao je Dado za svog dugogodišnjeg saradnika i prijatelja.

BONUS VIDEO: Kornelije Kovač o saradnji sa Zdravkom Čolićem

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar