Foto:Screenshot/Youtube

O ovom skandalu dosta se pričalo, a u javnost su izašli šokantni detalji.

Legendarna pevačica Silvana Armenulić poginula je u teškoj saobraćajnoj nesreći pre 46 godina, a iako je bila izuzetno popularna, tada se o njenoj smrti nije mnogo pisalo, a većinom se spominjao Miodrag Jašarević, tadašnji najbolji jugoslovenski violinista i dugogodišnji šef Narodnog orkestra Radio Beograda koji je poginuo sa njom.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako se kasnije pričalo, razlog za slabo izveštavanje o pevačici bio je taj što je u to vreme ona prećutno bila zabranjena u medijima, pisao je „Kurir“.

Naime, ona je tada uzburkala čitav region eksplicitnim fotografijama na kojima je gotovo potpuno bez odeće, što je bilo skandalozno za to vreme.

„Ford ‘granada’ vlasništvo Silvane Armenulić, kojim je upravljao Miodrag Jašarević, bila je potpuno smrskana, jer je udarila u desni donji deo kabine kamiona. Silvana je sedela do vozača, a njena sestra pozadi“, ispričao je tada za „Novosti“ Veljko Aleksić, istražni sudija Okružnog suda u Smederevu.

Tada se oglasio i vozač kamiona Rastko Grujić, koji je posle uviđaja i pušten.

„Vozio sam dozvoljenom brzinom i u trenutku kada sam video da mi se približava automobil, naglo sam počeo da kočim, ali sve je bilo kasno. Osetio sam snažan udarac“, rekao je vozač.

Foto:Screenshot/Youtube

Sutradan su novine prenele vest pod nazivom „Utihnula prva violina“, misleći na jašarevića, dok su Silvana i njena sestra Mirjana, koja je poginula sa njima, spomenute tek usput.

Takođe, nije bilo ni čitulja za pevačicu, niti se izveštavalo o njenoj sahrani.

Mirjana je u trenutku pogibije bila u šestom mesecu trudnoće, a smrt sestara naročito je teško pala njihovoj porodici.

Njihova sestra Dina svojevremeno je ispričala kolika je praznina u njoj ostala nakon ovog gubitka.

„Otkako su mi sestre poginule, ja sam našoj majci i Silvana i Mira zajedno, ja sam nastavak prekinute pesme u kući. Moja braća i sestre ne mogu da slušaju ploče poginulih sestara i uvek gase radio. Majka naprotiv. Ona svakodnevno preko gramofona druguje sa glasovima svoje izgubljene dece i jedva čeka dan kada ću se i ja pojaviti na televiziji“, rekla je Dina svojevremeno za domaće medije.

Ona je tada rekla i kako bi Silvani bilo najžalije što je poginula kao supruga čoveka kog više nije volela, nekadašnjeg tenisera Radmila Armenulića.

„Bile smo mnogo povezane, Mirjana, Silvana i ja. Posebno poslednjih dana bile smo nerazdvojne. Silvana je bila podnela papire za razvod braka. Imala je jako loš brak sa Radmilom. Počela je da se zabavlja sa sportskim komentatorom Markom Markovićem. Bili su zaljubljeni jedno u drugo. Trebalo je da se desi još jedno, treće, ročište da se razvede od Radmila, ali zla sudbina je to sprečila. Ona je bila sasvim druga osoba kada je sa nama sestrama, familijom, nego kakva je kada se pojavi pred publikom“, tvrdila je pevačicina sestra.

I sama Silvana je jednom prilikom govorila o braku sa Armenulićem, ističući da su joj mnogi zamerili upravo to što o privatnom životu nikada ne priča.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport; printsrin/youtube

„Tri godine sam se skrivala i patila, ali drugi su počeli da čačkaju po mom životu. Ništa ja nisam pričala, ja sam se samo branila i borila protiv takvog života. Ljudi su čitali i pisali onako kako su to i shvatali. Ništa tu ne mogu da izmenim. Pokušaću da svoj dalji život bude samo moj… Ali, teško“, rekla je ona za TV Novosti.

Na leto 1971. godine pojavila se vest o tome da je Silvana pretukla svoju suparnicu Leposavu Jankov, te da joj je, navodno, nanela teške telesne povrede.

„Silvana je presrela muža i njegovu prijateljicu dok su bili u njegovim kolima. Pratila ih je jedno vreme, a zatim naletela na muževljev automobil sopstvenim kolima i zaustavila ih. Razjarena Silvana istrčala je iz automobila, iz kola je izvukla muževljevu prijateljicu Leposavu Jankov i tako je ‘propustila kroz ruke’ da je nesrećna žena zadobila teške povrede kičme, od kojih se i danas leči“, rekao je izvor za TV Novosti.

„Ne volim da spominjem ime te žene koja pokušava da se reklamira napadajući mene. Zar joj nije dosta što je tri i po godine ulazila u moju kuću? Ja na koncert, ona u stan. Htela je i dete da mi uzme“, govorila je Silvana, koja je u braku sa Radmilom dobila ćerku Gordanu.

„Htela sam da pristanem na razvod, jer više nisam mogla da izdržim razna mučenja i intrige koje mi je priređivala. Ali kad sam čula kako kuje planove da Gordanu odvede u Nemačku, gde je živela sa Radmilom, odlučila sam da sa njom porazgovaram, da joj kažem da ću dati razvod braka, samo da dete i mene ostave na miru. Šta je meni tada rekla nije za novine. Mnogi njeni rođaci i prijatelji pretili su mi svakodnevno. Jednog jutra neko zvoni, provirim, i vidim dva nepoznata čoveka. Otvorim vrata i pitam koga traže. Kažu – Radmila. Kad se Radmilo pojavio, počeli su da mu prete. Bili su to, kako sam kasnije saznala, očuh i zet. Došli su, rekoše, da se obračunaju sa mnom što ne dam razvod braka. U jednom trenutku njen očuh zasuka rukave i poče da viče: ‘Ja ću da ti nagrdim lice. A znaš kako? Slomiću flašu, pa ću njom da te izgrebem'“, izjavila je pevačica jednom prilikom.

Međutim, Leposava je ispričla nešto drugačiju priču.

„Vraćala sam se sa Radmilom sa mog rođendana. Kad smo stigli pred moju kuću, izleteo je Zlatan Ilić da nas obavesti da Silvana čeka od 11 sati i da će me ubiti. Radmilo je okrenuo kola i pošao u Dubljansku ulicu gde stanuje Ilić. Tamo smo se našli sve troje. Posle dogovora odlučili smo se da ipak pođem na spavanje u svoj stan. Baš pred kućom iznenada je iskrsnuo Silvanin ‘kapri’ i blago nas udario. Radmilo je izleteo iz kola da vidi šta se dogodilo. Silvana je furiozno istrčala, sva vrata izuzev onih pored volana bila su zaključana. Silvana je upala u kola baš kroz ta vrata. Vrisnula je da će mi iskopati oči. Okrenula sam glavu i stavila ruku preko očiju. Druga ruka mi je bila čvrsto stegnuta. Zlatan Ilić je mislio da je to Silvanina ruka i čvrsto je držao. Ona me je vukla za kosu. Radmilo je počeo da je izvlači iz kola. Nije me puštala. Radmila je vukao Pera Milenković. Trajalo je to nekoliko minuta. Svi su bili na meni“, izjavila je Leposava.

Foto:Screenshot/Youtube

Navodno je sutradan u bolnici dobila i uverenje o teškim telesnim povredama, što je demantovao sam radmilo Armenulić.

„Ona nikakvu kragnu nije nosila. Dobro znam, jer je otputovala sa mnom u Nemačku i tamo igrala tenis. Svake večeri smo išli u klubove i plesali. Ona voli bit-igre. Skakala je, a o povredi ni reči. Neverovatno je da je ona čekla da prođe tri meseca, pa tek onda da tuži. Ustvari, ona je očekivala moju reakciju, da li ću da se vratim Silvani ili da se razvedem“, izjavio je on, prenosi pomenuti medij.

Osim ovog fizičkog napada prema navodima krivične prijave, Silvana je Leposavi često pretila telefonom i iskoristila je i štampu da je optuži za povredu morala.

„Neki listovi objavili su njenu izjavu kako sam ja prisluškivala njene telefonske razgovore i sve to prenosila Radmilu. Tako sam ga navodno i osvojila. Silvana je time povredila moj poslovni moral i ja tražim njeno izvođenje pred sud…“, tvrdila je Leposava.

Silvana Armenulić, međutim, odbacivala je sve optužbe Leposave Jankov.

„Ne tvrdim da je ne bih išamarala da sam posle sudara mogla do nje da dođem. Zato o napadu na nju nema ni govora. Sve je izmislila…“, govorila je pevačica u svoju odbranu.

Kako se pisalo, istog dana kad je navodno bila napadnuta, Leposava Jankov se obratila primarijus dr Dimčetu Kepeskom, specijalisti za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju bolnice „Dr Dragiša Mišović“.

Silvana Armenulić, Radmilo
Foto: Starsport Pedja Milosavljevic; Screenshot/Youtube

Dr Kepevski u svom nalazu je tvrdio da je Leposava Jankov teško povređena na vratnom delu i da joj je neophodno lečenje na oko šest meseci.

„Povreda vratnog dela kičme je teška telesna povreda“, zaključuje svoj nalaz dr Kepeski.

U toku istražnog postupka, međutim, saslušano je mišljenje profesora  dr Branka Radulovića i profesora dr Rusomira Đorđevića.

„Povreda nekih delova vrata koju je zadobila Leposava Jankov predstavljaju laku telesnu povredu“, saopštili su oni.

Zbog kontradiktornih izjava lekara, advokat Vladimir Šešlija tražio je dopunu istrage.

„Čudi me činjenica da su istražni sudija i tužilac odustali od gonjena s obzirom na potpuno različite lekarske nalaze. Jedino rešenje o ovakvoj situaciji prema mom mišljenju je da pravosudni organi zatraže lekarski nalaz od neke druge komisije recimo iz Zagreba ili LJubljane. Ne sumnjam u lekarsku etiku dvojice profesora, ali nemam razloga da sumnjam ni u moral primarijusa dr Kepeskog“, istakao je advokat.

Do danas nije tačno utvrđeno šta je od ovoga istina, budući da se svako držao svoje verzije priče, ali se svakako pamti kao jedan od najvećih estradnih skandala.

BONUS VIDEO: Ilda Šaulić otkrila da li je teže biti teniski trener ili pevačica

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.