Zoran Rankić Foto:Screenshot

Zoran Rankić se proslavio ulogom u seriji "Srećni ljudi", a njegove replike iz ovog ostvarenja gde je tumačio lik Popare postale su legendarne.

Glumca je cela Srbija zavolela u jednoj od najpopularnijih serija tada, a preminuo je pre tačno dve godine u 84. godini u domu za stara lica.

PROČITAJTE JOŠ:

U seriji je igrao lik Popare, autoritativnog i plahovitog direktora firme koji voli žene i flertuje sa gotovo svim ženskim likovima.

Njegova čuvena uzrečica „Mmmm Bebo“ umnogome je obeležila domaću televizijsku epohu devedesetih.

Publika ga pamti i po obraćanju ženjama, gde je svaku oslovljavao „gospođice, gospođo“.

Rođen je u Derventi 1935. godine i bio je prvak Beogradskog dramskog pozorišta, reditelj, dramski pisac, aforističar, pesnik i satiričar. Glumac je preminuo 9. decembra 2019. godine u domu za stara lica u Beogradu nakon duge i teške bolesti.

Publika ga se, osim po ulozi Popare, seća i po ulozi Nikole Kalabića u seriji Poslednji čin, ali i mnogim drugim.

Poslednjih godina, pred smrt, posetio se svojoj drugoj velikoj ljubavi pored glume, pisanju.

„Napisao sam i objavio o svom trošku 16 knjiga“, otkrio je tada Zoran.

Rankić se na nesvakidašnji način oprostio od pozorišta. Zoran je pobegao sa oproštajnog govora kojim su iz Beogradskog dramskog pozorišta hteli da ga isprate u penziju tako što je skočio kroz prozor šminkernice.

„Nisam želeo da i meni pred odlazak u penziju pričaju ono: ‘Dragi naš, bio si nam oslonac, zvaćemo te, dao si mnogo za nas…’, a posle te svi zaborave. Da bih sve to izbegao, zaključao sam se u šminkernici, napisao krejonom na ogledalu ‘Živela sloboda’ i iskočio sam kroz prozor. Srećom, ta prostorija je bila u prizemlju. Eto tako sam se oprostio od glume“, ispričao je glumac jednom prilikom.

Kako su mediji prenosili nakon njegove smrti, umro je zaboravljen od svih i ogorčen zbog toga što nakon „Srećnih ljudi“ nije dobio nijednu veću ulogu.

Sahranjen je 12. decembra 2019. na Novom bežanijskom groblju, a na sahrani je prisustvovalo tridesetak ljudi, među kojma je bilo samo dvoje njegovih kolega, glumac Vlasta Velisavljević i glumica Ljiljana Lašić.

BONUS VIDEO: Agent koji je bio za petama Prletu i Tihom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar