Foto: EPA-EFE/PETER FOLEY/EFE/NINA PROMMER, MM/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Poznate ličnosti često postaju inspiracija za druge da ostvare svoje životne snove, a pogotovo kada do slave i uspeha nisu došli lako.

Pre slave i popularnosti, neke od ovih poznatih ličnosti bile su prosečni ljudi, a neki su čak bili veoma siromašni. Verovali ili ne, postoji iznenađujuće veliki broj poznatih glumaca koji su u nekom trenutku svog života bili beskućnici. Ovo iskustvo ih je, kako su sami govorili, naučilo životnim lekcijama koje su im kasnije pomogle da postanu osobe kakve su sada.

PROČITAJTE JOŠ:

Silvester Stalone

Akciona zvezda, Silvester Stalone, koji je poznat po svojim filmovima „Roki“ i „Rambo“, bio je beskućnik pre nego što je krenuo u bilo koji projekat, jer nije imao novca ni za stanarinu, ni za hranu.

Na autobuskoj stanici u Njujorku je spavao tri nedelje, a da bi jeo je za 40 dolara prodao svog psa. Nakon toga je odlučio da stvar uzme u svoje ruke i nakon odgledanog boks meča sam je napisao scenario za film „Roki“.

Nudio ga je mnogim producentima uz uslov da on igra glavnu ulogu, mnogi su ga odbijali, ali je na kraju uspeo i svi znamo kakvu fenomenalnu karijeru ima.

Keli Klarkson

Keli Klarkson je živela u svom automobilu i u skloništima po Los Anđelesu, kada je njen stan izgoreo u požaru. Imala je malo novca, nije imala kontakte i nigde više da ode, ali nije odustajala, prijavila se za takmičenje „Američki idol“, odnela pobedu i postala veoma popularna pevačica.

Kelly Clarkson Foto:EPA-EFE/CHRISTIAN MONTERROSA

Hilari Svonk

Zvezda filma „Million Dollar Baby“ i mnogih drugih je bila beskućnica kada se sa majkom preselila u Los Anđeles. Morale su da žive u svojim kolima, a ponekad su i spavale u praznoj kući koju je prodavala njihova prijateljica. Na audicije se javljala telefonirajući iz govornica sve dok nije dobila neke manje uloge.

Danijel Krejg

Pre nege što je počeo da dobija glavne uloge na filmu, glumac kog mnogi zovu i Džejms Bond, po njegovoj najpoznatijoj ulozi, nije imao stalnu adresu. Britanski glumac, koji tumači čuvenog fiktivnog tajnog agenta, neko vreme je spavao na klupama po parkovima i ulicama Londona.

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Džim Keri

Tokom intervjua za „Inside the Actors Studio“, Džim Keri je podelio svoje iskustvo kada je njegov otac ostao bez posla i skoro svega. Dakle, pre nego što je postao poznat i uspeo da zasmeje ceo svet svojom specifičnom mimikom, Keri i njegova porodica imali su kombi u kome su živeli. Napustio je školu da bi radio kao domar.

Ponekad su živeli u šatoru na travnjaku. Osvrćući se unazad, Džim Keri je bio zahvalan jer je u tim teškim trenucima mogao da razvije dobar smisao za humor, jer mu je to bio odbrambeni mehanizam, a humor ga je na kraju krajeva i proslavio.

Hale Beri

Glumica nije oduvek živela raskošnim životom, ona se sa svega 18 godina preselila iz Čikaga u Njujork. Vrlo brzo nakon toga ostala je bez dinara, zbog čega je morala da živi u skloništu za beskućnike. U najtežim životnim trenucima pozvala je mamu da joj pozajmi nešto novca da preživi, ali bezuspešno. Mama nije želela da joj pomogne zbog čega joj je Hali danas neizmerno zahvalna.

„Kad nije htela da mi pošalje novac, nismo pričale godinu dana. Ipak, sad mislim da je to jedna od najboljih stvari koje je učinila za mene“, zaključila je glumica koja se potom zaposlila kao konobarica, a onda je uplovila u svet filma u kojem je stekla slavu i dobila Oskara.

Hale Beri Foto:EPA-EFE/NINA PROMMER

Dženifer Lopez

U mladosti, ova diva je želela da bude plesačica. Međutim, njena majka je želela da ona ide na koledž. Dženifer Lopez se sa tim nije slagala, te se iselila i spavala na sofi svog plesnog studija.

BONUS VIDEO: Top 5 jugoslovenskih filmova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar