Ana Sofrenović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Pre tačno deset godina završio se brak Ane Sofrenović i Dragana Mićanovića. Stres zbog razvoda, briga da njihove ćerke Iva i Lena ne osete posledice razlaza roditelja, kao i život pod konstantno budnim okom javnosti doveli su do toga da glumica “upozna” bolest savremenog doba - depresiju.

Godinama su bili u skladnoj bračnoj zajednici, ali je poznati gumački par odlučio da se raziđe. Ova odluka snažno je uticala na Anu Sofrenović koja je jednom prilikom govorila o depresiji koja je usledila.

PROČITAJTE JOŠ

„Skoro četiri godine borim se sa različitim oblicima depresije, nastale kao reakcija na krupne promene koje su se dogodile u mom životu. I znam kako se ona pogoršava kada ljudi ne shvataju njenu ozbiljnost, kako je kada se trudiš da je sakriješ nabacujući osmeh, pokušavajući da radiš najbolje što možeš, bez obzira na to što postoji strah od gubitka posla, čak i dece, dovodeći na taj način sebe i u mogućnost da budeš obeležen u društvu“, rekla je ona.

Ona je tada otkrila i šta je, prema njenom mišljenju, najgori deo borbe sa depresijom.

„Možda je najgori aspekt depresije taj što ima tendenciju da vas odvaja od ljudi, jer imate stalnu potrebu da se sklanjate i krijete, od sramote što ne umete bolje da se nosite. I sumnjate u sve oko sebe, a u sebe najviše“, ispričala je glumica.

U međuvremenu naučila je da uživa u svakom trenutku, bilo da je to vreme provedeno sa ćerkama ili pogled na neku lepu prirodu.

„Dozvoljavam sebi da me stvari raduju više nego pre, ali i da me rastuže. Dozvoljavam svojim emocijama da budu intenzivne i trudim se da ih osetim do kraja, bilo da su prijatne ili neprijatne. Tako daleko više osećam da živim. To je možda jedna od najvećih i najlepših promena koja mi se desila“.

BONUS VIDEO: Ana Sofrenović za Nova.rs: Mnogo mi nedostaje film

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.