Srbi vređaju Milicu Pavlović, svet zbog istog hvali Ritu Oru

Showbiz 15. feb. 202115:45
Podeli:
Foto: Printscreen/YouTube/Rita Ora/Milica Pavlović

Iako su se pojedini tradicionalnisti i moralisti, među kojima ima i Srba, okomili na novi spot Rite Ore i prozivaju je jer u pojedinim kadrovima nosi albansku narodnu nošnju i tange, većina svetskih medija pohvalila je njen "smeli korak" da kombinuje moderno sa tradicionalnim. Potpuna suprotnost od onoga što u Srbiji proživljava pevačica Milica Pavlović, koja je uradila sličnu stvar.

PROČITAJTE JOŠ

Radi se o spotu za pesmu “Bang”, u kojoj je Rita Ora pokušala da spoji albansko i kazahstansko poreklo sa majčine i očeve strane. Spot je snimala u Bugarskoj.

Kostim koji u jednom delu spota nosi Rita Ora deo je albanske narodne nošnje koju je za nju specijalno napravio dizajner sa Kosova Valdrin Sahiti.

Komentara je mnogo, međutim relevantni strani mediji navode da Ritina nova pesma „kida“, a da je pevačica vrlo smelo kombinovala tradicionalno sa modernim i svojim mladim fanovima pružila miks kultura.

Jasno, strani mediji pišu o Riti Ori jer ona ima internacionalnu slavu i karijeru. Više se vodi kao britanska, nego kao kosovska pevačica.

S druge strane, srpska pevačica Milica Pavlović, prošla je kroz određeni linč domaće javnosti jer je, baš kao i Rita Ora, kombinovala tradicionalno sa modernim.

Ona je u jednom kadru za pesmu „Crna jutra“ obukla nešto što liči na srpsku narodnu nošnju koju je iskombinovala sa lateksom.

I umesto da “patriote”, koje očigledno misle da imaju tapiju na tradicionalna, narodna obeležja, budu ponosne i zahvalne jer je jedna popularna estradna zvezda uspela da ponovo oživi davno zaboravljene komade odeće, oni su tokom proteklih dana pokrenuli atak na autorsku slobodu i umetničko izražavanje i maltene razapeli Milicu Pavlović, nazivajući je najpogrdnijim imenima i rešetajući je mizogenim uvredama na društvenim mrežama.

Možda bismo, kada sledeći put pričamo o Srbima kao o „nebeskom narodu“, i kada spominjemo naše imaginarne neprijatelje koji nas mrze, mogli da razmislimo o tome koliko sami, zapravo, volimo sebe?

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar