Foto: Zoran Lončarević

Pesnik i starogradski muzičar, Zvonko Bogdan, tokom ovih dana kada je na snazi vanredno stanje, ne napušta svoj dom u Subotici. Kako je istakao u Jutarnjem programu na RTS, strogo se pridržava mere koju je Vlada izrekla, a odnosi se na građane starije od 65 godina.

„Otkad je izašla naredba, nisam čak ni kročio blizu grada. Pridržavam se svega onoga što su rekli, ne samo zbog sebe već za primer ostalim ljudima. Da sačuvamo ovo malo zdravlja što imamo i da svim ljudima kažemo da je ovo vrlo važna stvar da budemo u svojim domovima“, rekao je Zvonko.

PROČITAJTE JOŠ

On je istakao i da se redovno čuje sa svojom familijom koja živi u inostranstvu.

„Hvala bogu, kao i mnoge familije, i moja je rasuta po svetu. Svi su dobro i kako čujem i kod njih se pripremaju ozbiljne mere za suzbijanje ovog virusa“, napominje pevač i dodaje da u Bergamu, sadašnjem žarištu virusa, ima mnogo prijatelja.

„Moj prijatelj i veliki poštovalac Zoran Milinković, s kojom se redovno viđam poslednjih deset godina, zajedno s porodicom je u Italiji. Svake godine dođe da me obiđe. Oni, nažalost, žive tamo gde je najteže, u Bergamu. Poslednjih meseci se nisam čuo s njima i ne znam kako su. Ako bilo šta neko zna, a oni su Zemunci, neka mi javi“, rekao je Zvonko, koji je za kraj poručio.

„Bez strpljenja nema ništa i ako vas neko napada, stavite ga u stranu“, zaključuje legendarni pevač, kompozitor, slikar, pesnik i džokej.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.