Foto: Profimedia.rs

Glumac David Džejson, poznat po ulozi Bojsija iz serije "Mućke", nedavno je boravio u Beogradu, gde je snimao dokumentarni film. Iz ljubavi prema našem narodu rešio je da učestvuje u humanitarnoj aukciji za pomoć u lečenju srpske dece.

Kako je upoznat sa našom istorijom, prilikom posete Srbiji, obišao je Beli Dvor, jer zna i za veliki doprinos porodice Karađorđević za srpski narod, pa je u saradnji sa Fondacijom Princeze Katarine i Lajflajn humanitarnom organizacijom iz Londona, čiji je ona pokrovitelj, odlučio da i sam pomogne deci Srbije.

U cilju prikupljanja sredstava za kupovinu najneophodnije opreme za dečije bolnice u Srbiji, nedavno je održan humanitarni događaj u Londonu, a na uživo organizovanoj aukciji ponuđen je ručak sa Bojsijem i replika sata iz Bojsijeve omiljene epizode iz serije „Mućke“, u kojoj je on jedan od glavnih aktera.

Epizoda pod nazivom „Vreme na našim rukama“, te 1996. osvojila je rekord od 24,3 miliona gledalaca za takav televizijski format. U pomenutoj epizodi Del Boj i Rodni Troter konačno postaju milioneri, kada se njihov sat proda u Sotebiju za 6,2 miliona funti. Na humanitarnoj aukciji u Londonu, u okviru intervjua sa Bojsijem izveden je jedan trik. Nakon što je glumac odgovorio na set pitanja i došao do nasumičnog broja na kalkulatoru telefona, otvorio je poklon kutiju i izvukao iz nje upravo repliku sata iz te specijalne Božićne epizode „Mućki“.

Foto: Prinscreen/Youtube

Bojsi je prvo bio veoma iznenađen, a zatim se oduševio kako sat pokazuje tačno vreme koje je Bojsi nasumično rekao u video, a još veće iznenađenje usledilo je kada je video da se ugravirani broj na poleđini sata podudara sa brojem do kog je Bojsi došao svojim instinktivnim odgovorima na postavljena pitanja.

„Dragi Bože, ovo je neverovatno, zar ne? Kako se ovo dogodilo? Fantastično! To je divno! Ali i zaista zastrašujuće…“, bila je reakcija poznatog britanskog komičara.