Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs, NewsmaxAdria

Frontmen popularnog benda prisetio se uspomena sa svojim nekadašnjim saradnikom Goranom Pitićem, koji je kasnije postao ministar.

Zoran Dašić Daša, osnivač grupe Legende, nedavno je otkrio da je bivši ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom u Vladi Srbije pevao u bendu, a sada je ispričao i kako je došlo do razlaza.

PROČITAJTE JOŠ

„Dolaze devedesete, apetiti rastu… Čovek je takav, daš mu prst, a on grabi celu ruku! I rekoh, ajmo, ljudi, malo ozbiljnije da krenemo. Tad se potrefi da je Bora radio sa Čorbom novu ploču i kaže mi: „Kume, sačekaj me neki mesec da uradim, pa ću onda i tebi.“ Ali imao sam i ja neku pesmu koju sam počeo, pesma „Ne veruj“ je bila prva pesma koju sam napisao. I „Zbog tebe“. To je bila inicijalna kapisla za Legende. Bori sam zahvalan do kraja života za sve, mogli smo da se rasturimo“, kaže Daša za Kurir i dodaje:

„I insistirao sam, poučen iskustvom iz rok muzike, da imamo pevača, dosta je bilo da pevamo svi zajedno. Tu tenorsku ulogu u šestoglasju je imao Goran Pitić Pita, potonji naš ministar. Kad sam krenuo da radimo još ozbiljnije, on se povukao. Rekao je: „Volim ja da pevam s vama, ali hoću da se školujem, imam neke planove u životu.“

Kasnije je glavni vokal postao Ivan Goličanin, pa Ivan Milinković, koji se i najduže zadržao od svih pevača, a danas u Legendama peva Nikola Zekić.

BONUS VIDEO: Grupa Legende o prvom članu postave o političaru Goranu Pitiću

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)