Život junakinja „Seks i grada“ daleko je od realnog

Showbiz 04. jul. 202008:30
Podeli:
Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Jedna od glavnih zamerki na seriju "Seks i grad" upravo je život na visokoj nozi glavnih junakinja. Opravdanje producenata glasilo je da je baš zahvaljujući pogodnosti sa početka teksta, frilens kolumnistkinja, koju je igrala Sara Džesika Parker, mogla je sebi da priušti sve te lepe stvari u životu.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, matematika se ne slaže da je moguće sve to priuštiti jednim honorarom. Zapravo, iznajmljivanje stana na Aper Ist Sajd-u Njujorka nije bilo nimalo jeftino ni u jednom trenutku snimanja serije.

Naime, Keri je krajem prošlog veka bilo potrebno 700 američkih dolara mesečno kako bi uživala na toj lokaciji. Već 2000, kada se emitovala 3. sezona, taj iznos je porastao na 1.709 dolara. Danas prosečna cena za iznajmljivanje studija bez čuvara iznosi 2.160 dolara, dok je za jednosoban stan potrebno izdvojiti 2.700 dolara.

Kako je Kerin stan zapravo bio dvosoban, koji je ona pretvorila u jednosoban kako bi imala veliki garderobni ormar, u ovom trenutku morala bi da izdvoji približno 3.500 američkih dolara. Sa druge strane, jedini izvor prihoda, pisanje kolumni, 2018. godine donosio bi joj zaradu od oko 4.333 dolara mesečno. Kada se oduzmu računi i novac potreban za hranu, ne preostaje puno za koktele, a o „Manolo“ salonkama i „Fendi“ torbicama može samo da se mašta.

Ista zamerka propratila je i seriju „Prijatelji“ – kako su, zaboga, Monika i Rejčel, naročito u periodu kada su obe radile kao konobarice, mogle sebi da priušte onoliki stan u jednom od najskupljih gradova sveta?

Ukoliko do sada niste čuli ovaj podatak, sada vam je donekle razrešena misterija luksuznog života Keri Bredšo, junakinje serije „Seks i grad“. To objašnjava i zašto je Monika Geler iz „Prijatelja“ mogla da živi u onolikom njujorškom stanu.

Foto:Promo

Procenjuje se da je stan u kome su gotovo svi prijatelji u nekom trenu živeli (osim Rosa) bio veličine od 116 do 140 kvadrata. Inače prosečan stan na Menhetnu ima oko 90 kvadratnih metara. Sa malenim platama Monika i Rejčel nikako ovaj luksuz ne bi mogle da priušte. Izgovor je tvoraca serije bio da je Monika od svoje bake, koja je ranije živela u tom stanu, nasledila odličan ugovor koji joj je dozvoljavao da za svega 200 dolara mesečno uživa u onolikom prostoru.

Ipak, oni koji danas žele da iznajme trosobni stan u Vest Vilidžu za to moraju da izdvoje najmanje 4.500 dolara mesečno. Inače stanovi u ovom delu Velike jabuke koštaju oko 7-8.000 dolara. Iako zgrada u kojoj su živeli nema lift, zbog svoje veličine ovaj stan bi dobio epitet „masivan“. Renoviran, mogao bi da se proda za oko dva miliona dolara.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

(Izvor: Citymagazine)