Živ bio, Kesiću! Popularni voditelj slavi 45. rođendan

Showbiz 26. jul. 202110:45
Podeli:
Zoran Kesić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Zoran Kesić, popularni humorista i voditelj kultne emisije "24 minuta", danas proslavlja svoj 45. rođendan!

Pored aktuelne satirične emisije koja se emituje na televiziji Nova S, njegov život i karijeru obeležile su i emisije „Dezinformator“ i „Fajront Republika“.  Zbog svog satiričnog pristupa dnevno-političkim temamam Kesić je često bio izložen pretećim porukama i pritiscima sa kojima se uspešno izborio. Bez obzira na sve, nije promenio način svog rada.

PROČITAJTE JOŠ

Karijeru je započeo pre više od dvadeset godina.

Prvi posao dobio je 1994. godine na televiziji „Studio B“ u emisiji „Beograde, dobro jutro“. Sarađivao je sa legendarnim Đokom Vešticom koji je radio kao urednik, a u ovoj emisiji Zoran Kesić je imao ulogu reportera. Svako jutro se uključivao u jutarnji program i izveštavao sa pijace o aktuelnim komunalnim i gradskim temama. Baš taj posao radio je punih pet godina. Imao je, kako je rekao, klasičan novinarski početak i učio je od iskusnijih kolega. Kasnije je svojim uključenjima počeo da daje lični pečat. Tada je prvi započeo jedan televizijski izraz pod nazivom „gonzo“ iako tada nije ni znao šta je to ustvari.

Zahvaljujući svom zanimljivom pristupu temama i britkom jeziku Zorana su primetile i druge televizijske kuće koje su želele da ga imaju u svojim redovima. Kesić se nije osvrtao mnogo na te ponude već je sigurno utabao svoj put u televiziji „Studio B“. Kao voditelj prvi put se okušao u emisiji „Svetionik“. Kasnije je postao autor dokumentarnog filmskog programa ove televizije. Osvajao je brojne nagrade za svoje dokumentarne filmove.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar