Foto:printscreen/instagram.com/srdjan.zika.todorovic

Glumac Srđan Žika Todorović objavio je na svom Instagram nalogu video na kojem se vidi kako se za srpsku Novu godinu provodio uz trubače.

Pročitajte još:

Naime, Žika se pridružio uličnim sviračima te se latio goča. On je počeo ritmično da udara u njega na sred ulice, što je izazvalo opšte oduševljenje ljudi.

Njegovo muzičko umeće izazvalo je oduševljenje njegovih pratilaca koji su mu u komentarima ispod objavljenog videa pisali:

„Žiko, ti si car“, „Ti si moj omiljeni glumac, a sada i muzičar“, „Bio je član EKV-a i „Discipline kičme“ normalno je da zna sa bubnjevima“, samo su neki od komentara.

Podsetimo, glumac je u ekskluzivnoj ispovesti za Nova.rs početkom prošle godine između ostalog govorio i o periodu života kada je svirao bubnjeve u legendarnim rokenrol bendovima.

„Disciplina mi se desila na najluđi mogući način. Bio sam bez benda, tačnije između dva benda. Radnička kontrola se samo raspala. To je bilo vreme kada je bilo lako sklopiti bend, a još lakše da ga neko napusti.“

Osvrnuo se usput i na to kako je tada funkcionisala rokenrol scena, te zašto su tadašnji muzičari lako napuštali bendove.

„Nije bilo para u tome. To nam je zapravo bio hobi i neko malo buntovništvo. Kasnije kad uđeš u ozbiljnije vode, gde još ima i love, onda počinje ozbiljniji pristup svemu. Šarlo se raspao, nastale su Katarina Druga i Disciplina kičme. Njihov bubnjar Kele je iznenada dobio poziv u vojsku i Koja se setio mene, jer smo im u vreme Radničke kontrole bili nekoliko puta predgrupa. Zvao me je da uđem u bend, što je za mene bilo neshvatljivo. To je kao da si fudbaler, pa te iz Radničkog iz Pirota zovu u Crvenu zvezdu ili Partizan. Imao sam sreću da su oni već imali potpisan ugovor, tako da sam ušao u bend, i za mesec dana smo već snimili prvu ploču. Tad sam imao 17 godina. Sa Disciplinom sam svirao četiri, pet godina, pa sam otišao u vojsku i upisao glumu, a paralelno sa glumom sam i dalje svirao u Disciplini. To sve dugujem svom pokojnom profesoru glume, koji me je puštao svaki vikend da idem da sviram. Kasnije smo imali neku fazu gde smo se Koja i ja posvađali, pa me je izbacio iz benda, a poklopilo se da baš u tom trenutku Raka bubnjar napušta EKV. Milan Mladenović i ja smo se i ranije znali iz muzičkih krugova, jer sam tad već bio poznat bubnjar. Pozvali su me u EKV, što sam s radošću prihvatio. Tako neka promena mi je jako prijala, jer je i muzički trebalo drugačije snimati, a i ekipa je bila drugačija“, ispričao je glumac u ispovesti za Nova.rs.

BONUS VIDEO: Jadran Malkovich za Zadovoljna.rs o glumi i Beogradu

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (4)