Foto: Banja Luka Fest/Promo

Zdravko Čolić, muzički velikan koga obožavaju sve generacije, 9. jula nastupa na drugom izdanju internacionalnog festivala Banja Luka Fest sa simfonijskim orkestrom. Koncert "Zdravko Čolić Symphonic" doživeće svoju premijeru upravo u Banja Luci!

Najveća regionalna pop zvezda nastupiće na velikoj sceni tvrđave Kastel, sa pedeset muzičara na sceni – sjajnim instrumentalnim solistima novosadskog Big benda i orkestra opere SNP Novi Sad. Aranžmane hitova u novom ruhu potpisuje dirigent Fedor Vrtačnik. „Produži dalje“, „Gori vatra“, „Ljubav je samo riječ“, „Ti si mi u krvi“, „Noć mi te duguje“, samo su neke od pesama koje će se naći na repertoaru koncerta „Zdravko Čolić Symphonic“.

PROČITAJTE JOŠ

Tokom karijere koja traje pet decenija Zdravko Čolić je nastupio u svim najvećim koncertnim i sportskim dvoranama kao i na stadionima na Balkanu, ali nikada ranije nije izvodio koncertni program koji se oslanja na simfonijski orkestar. Po svemu drugačiji, koncert koji će Čola održati 9. jula na tvrđavi Kastel doneće najlepšu skladnost zvuka i novu emociju čuvenim hitovima.

Zdravkova mladalačka energija i poletnost na sceni uvek su pratili svaki od koncerata, zbog čega publika iz celog sveta stiže na svaki njegov nastup. Popularni Čola vraća se u grad na Vrbasu posle tri godine, nakon što je u leto 2019. godine na tvrđavi Kastel priredio spektakularni koncert, koji je organizovao produkcijski tim agencije „Stars & More“, koja kompletno potpisuje i Banja Luka Fest.

„Ponosni smo na izuzetnu saradnju koju imamo sa Zdravkom Čolićem, koji nam je učinio čast da njegov koncert sa simfonijskim orkestrom, na kome se dugo radilo, ima svoju premijeru upravo na našem festivalu. Pored bogatog programa svih ostalih dana, Banja Luka Fest će na samom zatvaranju imati impresivan muzički nastup koji će naš grad i zemlju upisati u istoriju karijere najveće zvezde na našim prostorima. Dobrodošli na mesto dobrih susreta- tvrđavu Kastel“, poručuje Biljana Čigoja, direktorka festivala Banja Luka Fest.

Koncert će biti sa sedećom platformom, zbog čega će u prodaju biti pušten ograničen broj ulaznica. Koncertna dvorana na otvorenom,vrhunska produkcija, crveni tepih, poznata lica i after parti obevezni su deo Banja Luka Festa.

Magija najpoznatijih hitova i energija neprikosnovenog umetnika, garantuju da će zatvaranje Banja Luka Fest-a 9. jula biti jedan od regionalno najznačajnijih muzičkih događaja ovog leta.

BONUS VIDEO: Bajaga, izjava pred polufinale pesme Evrovizije

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare